Programok hétvégére

JÚLIUS 29-30-31.: Felsorolni is nehéz, mi vár ránk a hétvégén. Bográcsmester-keresés, sztrapacskafőzés, fürdőgolyó készítés, vízi játszótér, sárkányok, fesztiválok, koncertek, dübörgő bulik és árnyékos teraszon zajló irodalmi programok jellemzik a következő hétvégét.

Egész hónapon átívelő fesztiválok:

Bikali Nyári Fesztivál  július 2. és  augusztus 27. között  Bikalon, a  Reneszánsz Élménybirtokon családi programok, középkori kalandozás, színházi programok lesznek minden hétvégén.  

A Szegedi Szabadtéri Játékok  július 1-jével kezdődtek meg és egészen augusztus 27-ig szolgálnak számos izgalmas műsorral a szokásos helyszíneken, a Dóm téren és az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Még mindig maradjunk a napfény városában: a Szegedi Várjátékokon  július 07-31. között a Szegedi Várban a legkisebbeket  gyerekprogramokkal, mesejátékokkal fogadják, a felnőttként pince- és várszínházi esteken szórakothatunk. 

A Tihanyi Szabadtéri Játékok  július 8. és  augusztus 27. között számos színházi előadással és koncerttel, gyermekeknek szóló programokkal  majd két hónap szórakozást nyújt a balaton legszebb szabadtéri színpada. Részletes programok és érdekességek erről a programról ITT

KONCERT – A Neoton és Kasza Tibi koncertezik Agárdon, a Popstrandon 30-án, szombaton. Cegléden a Nyáresti Vigadalomba várják a mulatni vágyókat – Bősi-Szabó László, Dallos Gizi, Dóka Zsuzsa, Fényes György és más neves művészek szórakoztatják a réig dallamok kedvelőit. Balatonvilágosoan az Abba zenekar előtt tisztelegnek. ABBA Feeling címmel emlékkoncert lesz hallható. Hajdúszoboszlón szombaton Pál Dénes koncertezik.

GASZTRONÓMIA – Tamásiban a legjobb bográcsos főzőmestert keresik. Szombaton 15 órától indul az ételkészítés, közben a színpadon színjátszók, hastáncosok, népzenészek szórakoztatják az éhes közönséget. 20 órától fergeteges utcabál veszi kezdetét az M6-Expressz zenekar kíséretével.

>>TIPP! Tamásinak szuper termálfürdője van!

Alsóregmecen a Sztrapacska Fesztiválon a szlovák eredetű, krumplival és liszttel készült tésztaételt ünneplik majd. Megkóstolhatjuk juhtúrósan-tejfölösen, savanyú káposztásan és húsosan, sőt, akár édesen is.

>>TIPP! A fesztivál testvérrendezvénye a szeptemberi, vonyarci Haluska Fesztivál.

GYEREKEKNEK – A balatonszárszói Sárkányfesztiválon mindenki jól fogja érezni magát, aki egy icike-picikét is hisz a mesékben. A szombattól következő hét szombatig tartó programsorozatban megelevenedik Csukás István Süsüje, láthatunk rengeteg gyerekszínházi előadást, most hétévégn pedig a Budapest Bár zenekar is koncertezik.

HAGYOMÁNYOK – Ásotthalmon a tanyasi élettel, a gazdálkodó emberek mindennapjaival ismerkedhetünk meg. a XIV. Gátsori Tanyasi Ünnepségen néptáncosok, civil szervezetek, hagyományőrzők mutatkoznak be szombaton. A közönség íjászkodhat, lovas bemutató láthat, kutyákkal ismerkedhet.

A Dobó István Vármúzeumban, Egerben az irodalomé lesz a hétvége. A Gárdonyi Géza Irodalmi Fesztivál már pénteken kezdetét veszi. 18 órától a helyi könyvtárban Bíró Szabolcs, Fonyódi Tibor, Benyák Zoltán és sokan mások beszélgetnek majd Gárdonyi hagyatékáról, arról, hogyan őrizhetők meg az író művei a jövő generációk számára is.

Szombaton irodalmi játszóházzal és vitézavatóval várják a gyerekeket, sok programra az Egri vár titkos alagútján át lehet majd bejutni. Az irodalmi Est vendége a Dobó-bástya teraszán Fábián Janka írónő lesz.

>>TIPP! Mégegy váras program hétvégére: Kinizsi napok Nagyvázsonyban!

A Szennai Skanzenben egy igazi, hűsítő program vár mindenkire. A gyerekek vizes játszótéren mókázhatnak, a boszorkánykonyhában mindenki elkészítheti a saját fürdőgolyóját, a rinyakovácsi portán pedig megtudhatjuk, hogyan mostak a nagymamáink akkor, amikor még nem volt mosógép.

>>TIPP! Még több skanzenes program ITT!

KIÁLLÍTÁS – Balatongyörökön egésze augusztus 4-éig látható a szabadszállási születésű Magyar József képzőművész kiállítása. Az 5Kor képzőművészeti alkotócsoport alapítója jelenleg Budapesten él, aktív résztvevője számos hazai és nemzetközi művésztelepnek.

>>TIPP! Balatongyörökön szombaton Tűzoltónapot rendeznek.

BOR – Pénteken indul a XXIV. Balatonlellei Borhét. A rendezvényt Villáműző Szent Donátnak, a szőlőtőkék védőszentjének ajánlják. Ebből az alkalomból már péntektől végigkóstolhatjuk a környék legjobb borait. Pénteken Rúzsa Magdi lép fel a városban, esténként Fröccs parti, napközben borkóstolás és zenei programok várják a borrajongókat.

>>TIPP! A városban szuper szabadulós játékot is játszhatunk.

FESZTIVÁL – Zamárdiban igazi kavalkád lesz. A Zamárdi Gasztro & Utza Fesztiválon streed food ételeket kóstolhatunk, bemutatkoznak modern és veterán autók, pénteken egész napos utcazenéléssel és Caramel koncertjével múlathatjuk az időt, szombaton pedig egy igazi retro show-val várják a közönséget: a V-tech és Dj Dominique segítségével. Vasárnap aktívabb üzemmódba kapcsolhatunk: kangoo és fitness bemutatók, napidnító jóga, aerobik edzés és amatőr strandröplabda bajnokság is szerepel a programban.

Hévízen Nosztalgia Hétvégét tartanak, fellép többek között a Budapest Champagne Band, a Nagykanizsai Eraklin Táncklub, Illényi Katica és Gergely Róbert humorista is.