Novemberi köszöntő

Az idei őszből már csak a november van hátra. Az idő hűvösre fordult, de több rendezvény is van, ahol felmelegíthetjük magunkat, akár egy séta, akár egy aktív, őszi program után.

A hónap a halloweenes bulik hétvégéjén indul, majd rá egy hétre elözönlik az éttermeket a libás rendezvények. Márton nap 11-én van, és az azt megelőző hétvége (nov. 7-8-9.) az idei libatorról és újbor ünnepekről fog szólni. Hogy hányféleképpen lehet a libanapokat ünnepelni azt itt foglaltuk össze.

Akik exkluzív környezetben ünnepelnék a libát, azok számára a Gellért szálló a IV. Márton napi Borfesztiválját ajánljuk, ahol két napig (nov. 7-8.) a hazai gasztronómia csúcsételeit kóstolhatjuk a meghívott Bortársaságok italkínálatával.

Ha a hideg elöl termálfürdőbe mennél inkább, itt vannak a tippjeink.

Szegeden ekkor a liba helyett a mangalicáké lesz a főszerep, a III. Szegedi Mangalica Fesztiválon. Az ingyenes rendezvényen a finomabbnál finomabb mangalicából készült ételek kóstolása mellett lehetőség van az ország minden szegletéből érkező őstermelőkkel, tenyésztőkkel találkozni, valamint közvetlenül a termelőktől, családi vállalkozásoktól vásárolni élelmiszereket.

Novemberben már látogatható a Rembrandt és a Holland Arany Évszázad című kiállítás a Szépművészeti Múzeumban, míg a Múzeumok Őszi Fesztiválja rengeteg érdekes és sok rendhagyó programmal november 9-ig tart.

A rákövetkező hétvégén is lesz Disznótoros Kolbászfesztivál, ezúttal a fővárosban (nov. 14-16.). A Vasúttörténeti Park vidéki árakkal, falusi ízekkel, családi programokkal és éjfélig tartó mulatsággal várja a vendégeket.

Ide kattints, ha csodaszép őszi tájakra vágysz, fesztiválok helyett.

Ugyanezen a hétvégén lesz a XIII. Garda Fesztivál Tihanyban, ami a gardahalászattól egészen a gardasütésig bemutatja ennek a halnak a tradícióját, zenés és gasztronómiai kísérőprogramokkal.

November 23-án lesz, szintén a Balatonnál, a IV. Vonyarcvashegyi Süteménysütő Verseny, ahol házi süteményekkel ismerkedhetünk meg, méghozzá nagymamák féltve őrzött receptjei alapján készült, házi fajtákkal.

November 29-től 30-ig ismét PlayIt Show a Symában, ahol a számítógépes játékipar újdonságait ismerhetjük meg, próbálhatjuk ki. Ezzel egy időben a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban XI. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál, ahol kézműves sajtokat és hozzájuk illő magyar borokat kóstolhatnak a látogatók.

A hónap legvégén pedig sorra nyitnak majd az adventi vásárok a nagyvárosok terein, korzóin, fahéj, grill, kürtőskalács és szegfűszeg illatokkal.