Szenzációs programok, ropogós december!

2014 első és utolsó téli hónapja mozgalmas és izgalmas lesz azok számára, akik hajlandók kimozdulni a hideg ellenére, hogy új kalandokat, ízeket, helyeket fedezzenek fel és szép emlékeket, élményeket szerezzenek decemberben és persze januárban is. Lesznek gasztronómiai programok, kiállítások, sőt kipróbálhatunk számos megújult sípályát és az adventi vásárok sem maradhatnak el.

A december nagyrészt az adventről, a karácsonyról és a szilveszterről szól, de ennek sem kell a tömegben vásárolós, kapkodva készülős, unalmas karácsonyi dalos megszokásnak lennie. És szólhat emellett másról is, meg is mutatjuk, hogy mennyi mindenről

Örök téli tipp! A hó mellett pedig a legjobb hazai adottságunkat, a termálvizet sem hagyhatjuk ki idén sem. Íme az 5 leghangulatosabb fürdő és a legjobb téli ajánlatok Észak-Alföldről

Adventi programok

Persze az elmaradhatatlan a fahéj illatú, forralt boros  Adventi vásárokról is szót  kell ejtenünk, melyek közül a legjobbakat itt gyűjtöttük össze. Igazán van miből idén is válogatunk hangulat, ajándékok és gasztronómia terén, sőt  Budapesten és környékén pedig igazi programkavalkád várható. Már novemberben megnyílt Nagykarácsonyban a Mikulásház, ahol a nagykarácsonyi posta pedig készen áll a képeslapok kézbesítésére.

Az 5 leghangulatosabb adventi programról pedig itt írtunk, melyben szó lesz a Gyulai Méz- és Mézeskalács fesztiválról épp  úgy, mint a kisvonattal bejárható Szilvásváradi Adventről. 

Sí, wellness és sport

December 7-21-ig lesz például a Női Kézilabda EB. Több meccset, köztük a döntőt is Magyarországon rendezik, így hazai pályán szurkolhatunk a lányoknak. 

Lendületes programnak ajánljuk a hamarosan új szezonba kezdő hazai síparkokat, ahol nem csak síléccel, de hófánkkal, hórollerrel, szánkóval és még számtalan izgalmas járgánnyal élvezhetjük a tél legjobb adottságát, a havat.

A legjobb hazai sípályákról itt írtunk, míg Észak-Magyarország megújult pályáiról, a hójárgányokról itt lehet olvasni bővebben. 

Decemberi gasztro

Decemberben sem kell természetesen gasztronómiai különlegességek nélkül maradnunk. A Magyar Ízek Karácsonyi Vására december 12-23. között az Erzsébet téren ontja magából a téli finomságokat. Lesznek országon belüli és erdélyi mézes- és kürtőskalácsok, házi sajtosok, pincészetek is.

A Buborék Fesztivál Ünnepi kiadásában pezsgők, prosecco, habzóborok bőséges Kánaánján válogathatunk az év végi koccintáshoz december 27. és 29. között a Zrínyi utcai Duna Palotában.

TIPP! Az 5 legtélibb téli ételről pedig itt írtunk.

Tihanyban és Balatontördemicen is forraltborfőző-verseny lesz december 6-án.

Kultúra

Egész decemberben várja a művészet iránt érdeklődőket a Rembrandt és holland „arany évszázad" festészete kiállítás a Szépművészeti múzeumban, ami attól is izgalmas, hogy ez lesz a múzeum záró kiállítása a nagy átalakítás előtt.

MTI Fotó: Buzák Noémi | Megérkezett Vermeer "Az asztronómus" című festménye 

Már kaphatók jegyek a 35. Budapesti Tavaszi Fesztivál előadásaira. Az eddigi biztos fellépők listája, érdekességek korábbi cikkünkben olvaható!