Július, a nyár kellős közepe

Tombol a nyár! A Velencei-, a Tisza-tóban és a Balcsiban is isteni a víz. Ideje lazulni! Vagy inkább felpörögni? Nézzük át mi mindent csinálhatsz nyáron Magyarországon! Lesz enni és innivaló, kultúra, sport, művészet és sok-sok zene. -Milyen a víz? #jóavíz

A hónapot a soproni Volt Fesztivál nyitja, ahol a megszokott mennyiségű és minőségű koncertek mellett idén kipróbálhatod a néptánc szimulátorunkat is, ha felkeresed a standunkat. Ingyenes, vicces és maradandó élmény!

A Budapesti Nyári Fesztivál második hónapjába lép. Számtalan színes program közül választhatunk, ha a Margitszigeten szeretnénk egy kis kulturális kikapcsolódást.

Július 4-től egészen augusztus 23-ig vár mindenkit a Tihanyi Szabadtéri Játékok. Szabadtéri színházi előadások a Belső-tó partján péntekenként és szombatonként, csütörtökönként pedig gyermekelőadások. Jól hangzik!

Akik a popkultúra helyett néphagyományokkal fesztiváloznának, azoknak ajánljuk a XX. Duna Menti Folklórfesztivált Kalocsán július 2-6-ig.

A 10-ei hétvégére választhatunk zenei, sport, történelmi és két gasztronómiai rendezvény közül. Július 10-én indít a mára Európa szerte híres Balaton Sound, Zamárdiban. Egészen 13-ig élvezhetjük a hazai és külföldi elektronikus zenei előadók fellépéseit, Balcsi-illattal, lángossal, koktélokkal. Nem kevésbé maradandó élményt kínál erre a hétvégére Visegrád, méghozzá a Nemzetközi Palotajátékokat. Akik inkább valami ízesebbre vágynak, azok fedezzék fel az egyik legjobb magyar halászlevet, a Bajai Halfőző Fesztiválon. Sajnos a negyedik program is kihagyhatatlan, a XVIII. Egri Bikavér Ünnep. Július 10-12 között zajlik a Balatonon a 46. Kékszalag vitorlásverseny, ami a leglátványosabb esemény a Magyar Tengeren. Nehéz döntés lesz, melyik programra menjünk. Legjobb gasztro-fesztiválok gyűjtemény itt.

A hétvége fáradalmait kipihenhetjük a Vízilabda Európa-bajnokság alatt, ami 14-27-ig tart majd. Aki további pörgésre vágyik, ajánljuk a 15-én induló EFOTT Fesztivált Miskolcon. A buli egészen 20-ig eltart majd. A legmenőbb hazai fesztiválokról itt írtunk egy jó kis összefoglalót.

18-19-én Rosé Maraton Villányban. Hogy a maraton mennyire vonatkozik a futásra, és mennyire a rosékóstolásra, azt csak az tudja meg, aki ellátogat a dél-dunántúli borfővárosba.

A hazai fesztiválok ősanyja, a Füredi Anna-bál, és kísérő rendezvényei 22-26-ig várják az érdeklődőket Balatonfüreden, a Vitorlás téren. Az idei a 189. (!) bál lesz. Fellép a Magyar Állami Operaház kórusa, lesz prímásverseny és utcabál is.

23-án az év legnagyobb egyetemi bulija, a Campus Fesztivál veszi át a stafétát Debrecenben. Itt megállás nélkül táncolhatunk 27-ig.

Ha pörgés helyett lassulásra vágysz, de unalom nélkül, akkor a Művészetek Völgye lesz a te helyed! 25-étől egészen augusztus 3-ig több helyszínen élvezhetjük a különféle világzenei és jazzkoncerteket, előadásokat hallgathatunk a szabadegyetemen vagy akár részt vehetünk kézműves foglalkozáson is.

Ha egyéb aktív programot keresel, ajánljuk figyelmedbe az aktiv.itthon.hu felső menüsorát.

Itt pedig rengeteg tippet találsz arra, hogyan dobd fel a hétvégéket, ha a fenti programokról lecsúsznál.

És ha szubjektív úti tippekre és véleményekre vágysz, akkor kövesd az Év Utazóját, merre jár, mit próbál ki éppen!