Mobilos alkalmazások

BringaPONT | Magyarország Nokián | Kétkerék kerékpáros útvonaltervező | Magyarország iPhone-on | m.itthon.hu

 
BringaPONT - mobil segítség és túraútvonalak kerékpárosoknak
 

BringaPONTAndroid és az iOS operációs rendszeren érhető el a MOL gondozásában készült applikáció, amely a bringások számára nyújt hasznos segítséget. Az új alkalmazás összegyűjti a bringásoknak az országon belüli és egyben családbarát túraútvonalakat, valamint azokkal kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokat. Segítségével alapinformációkhoz juthatunk egy-egy kiválasztott útvonalról, úgy mint típus, távolság, szintkülönbség, értékelés, fotó és egy-egy rövid leírás alapján.

Az applikációban megtalálható a bringaPONT szolgáltatásokkal - szerszámkészlet, pumpa, pihenőhely, kerékpáros-felszerelések - ellátott kutak listája is, sőt a kerékpárosok arra is rákereshetnek, hogy a térképen hol van a hozzájuk a legközelebb eső MOL bringaPONT-ok, ahol azonnali segítséget kaphatnak.

Egyben turisztikai infotár is az új mobil alkalmazás, hiszen a Magyar Turisztikai Ügynökség jóvoltából tartalmazza az útba ejthető történelmi és művészeti látványosságokat, vendéglátóhelyeket. Arra is lehetőség van, előzetes regisztráció után, hogy saját útvonalakat is megosszák egymással az applikáció használói, ezzel közvetlenül is támogatva a kerékpárosok közötti kommunikációt.

Az MOL bringaPONT mobilapplikáció Google Play-ből Android operációs rendszerben, illetve az Apple App Storejából pedig iOS rendszerben tölthető le.
 

Magyarország Nokián
Hungary Tourism - Nokia

Elkészült Magyarország turisztikai alkalmazása Nokia készülékekre (Symbian^3 és Meego platformra) a NOKIA Magyarország gondozásában az AFF Group Kft. segítségével.

Magyar Turisztikai Ügynökség Nokia alkalmazásának segítségével a Nemzeti Turisztikai Adatbázis (NETA) közel 17 ezer hazai turisztikai szolgáltatójának adatai között böngészhetnek az érdeklődők. Az Ovi Store-ból letölthető ingyenes alkalmazás segítségével a felhasználók könnyedén kereshetnek szálláshelyet, étteremet, látnivalót, rendezvényt, strandot, gyógyfürdőt, szabadidős kikapcsolódást stb., amelyekhez legtöbbször képgaléria is elérhető. A felhasználó helyzetéhez közeli találatokat térkép mutatja meg a készülékben. A két nyelven - angolul és magyarul - hozzáférhető alkalmazás segítségével a felhasználók rögtön tárcsázhatják a Magyar Turisztikai Ügynökség hétfőtől - péntekig 8.00 - 20.00 között hívható Contact Centerét, amely a Magyarországon történő aktualitásokról is tájékoztatást nyújt.

Az alkalmazás megtekinthető és letölthető az OVI STORE-ból: Hungary Tourism alkalmazás Nokiára

 

Kétkerék kerékpáros útvonaltervező

Kétkerék kerékpáros útvonaltervező

A hazai biciklisek életét megkönnyítő Kétkerék kerékpáros útvonaltervezőt fejlesztett ki a Telenor Magyarország Zrt. Az alkalmazás tartalmának kialakításához a Magyar Turisztikai Ügynökség (jogelődje a Magyar Turizmus Zrt.) is hozzájárult.

A Telenor az Android operációs rendszer fejlesztését kiemelten fontosnak tartja, így indította el 2010 decemberében Androideák ötletpályázatát, amelyen dobogós, harmadik helyezést ért el a Kétkerék kerékpáros útvonaltervező alkalmazás.

Az intelligens térképpel sok hasznos információhoz juthatnak a biciklisek. Az applikációban megtervezhető és rögzíthető a biciklis útvonal. A közösségi funkcióval lehetőség van a tervezett és rögzített útvonalak megosztására, amelyek mások számára is böngészhetők. A beépített GPS funkció az aktuális pozíció, a sebesség meghatározásában segít. Az alkalmazás több mint 18 ezer érdekes helyet (ún. POI-t) ismer – köztük műemlékeket, múzeumokat, természeti látványosságokat, éttermeket és szálláshelyeket –, melyeket a Magyar Turisztikai Ügynökség bocsátott a Telenor rendelkezésére a Nemzeti Turisztikai Adatbázisból.
Az alkalmazást 2011. június 16-tól bárki díjmentesen letöltheti az online piactérről, az Android Marketről és a telenor.hu-ról is. A szolgáltatás elérhető a többi hazai mobilszolgáltatónál előfizetéssel rendelkező felhasználó részére is.

Magyar Turisztikai Ügynökség tevékenysége során nagy hangsúlyt helyez a kerékpáros turizmus népszerűsítésére, ahogyan folyamatosan megújuló kerékpáros kiadványai is ezt a célt szolgálják. A társaság nemzetközi szinten tanulmányutak szervezésével és nemzetközi termék-specifikus kiállításokon való részvétellel népszerűsíti a hazai kerékpáros kínálatot.
 

Magyarország iPhone-on

Magyarország iPhone-on

Elkészült Magyarország turisztikai iPhone-os alkalmazása a Magyar Turisztikai Ügynökség gondozásában az AFF Group Kft. segítségével.

Magyar Turisztikai Ügynökség iPhone-os alkalmazásának segítségével a Nemzeti Turisztikai Adatbázis (NETA) közel 17 ezer hazai turisztikai szolgáltatójának adatai között böngészhetnek az érdeklődők. Az Apple App Store-ból letölthető ingyenes alkalmazás segítségével a felhasználók könnyedén kereshetnek szálláshelyet, étteremet, látnivalót, rendezvényt, strandot, gyógyfürdőt, szabadidős kikapcsolódást stb., amelyekhez legtöbbször képgaléria is elérhető. A felhasználó helyzetéhez közeli találatokat térkép mutatja meg a készülékben. A két nyelven - angolul és magyarul - hozzáférhető alkalmazás az időjárás feltérképezésében is segítséget nyújt: a friss helyzetkép mellett ötnapos előrejelzést biztosít az érdeklődők számára. A közösségi megosztások mellett a felhasználók aktuális üdülési ajánlatok között szemezgethetnek, friss híreket olvashatnak, és ha "elakadnak", rögtön tárcsázhatják az éjjel-nappal hívható Concierge szolgálatot, amely a Magyarországon történő aktualitásokról is tájékoztatást nyújt. A külföldi vendégek továbbá olyan hasznos dolgokat is elérhetnek az alkalmazás segítségével, mint a hangos szótár, vagy a valutaváltó.

Az alkalmazás megtekinthető és letölthető az APP STORE-ból: Hungary Tourism alkalmazás iPhone-ra
 

Pocket Guide – Túrautak a zsebedben!Kétkerék kerékpáros útvonaltervező
Az alkalmazás IOS és Android rendszerű okostelefonokon futnak. Az appot a www.v4.pocketguideapp.com oldalon éred el, ahová ez a QR kód is elvisz, ha beszkenneled.
Ha telepítetted a „Pocket Guide" alkalmazást és letöltötted a V4 keretrendszert, megjelenik Magyarország logója, amelyre kattintva megjelenthető Budapestre kidolgozott 3 városnéző útvonal, méghozzá a korábbi letöltések alapján a legnépszerűbbek, ráadásul angol nyelven is elérhetők.
A „Pocket Guide" rendszerben egy túraútvonal letöltése 5 € kifizetése után válik lehetővé.

Összességében tehát a következő programok lettek elkészítve:
Budapest:
1. The City and the Danube.
2. The Great Castle Tour.
3. The Hungarian Champs Elysées.

A használat során a program helymeghatározó rendszere a hallgatót elnavigálja a túra indulópontjára, majd elkezdi a városnéző programot. A program során folyamatosan követhetjük az útvonalat egy térképen, halljuk az élőszavas szöveget, illetve akár egyenként meg is kereshetjük az útvonal látnivalóit, annak fényképét és leírását.

 

 

m.itthon.hu

Magyar Turisztikai Ügynökség honlapjának mobilkészülékre optimalizált változata a m.itthon.hu linkre kattintva érhető el.