4 Tipp: utazzunk vonattal!

Az országban bárhova eljuthatunk vonattal, s mi sem kényelmesebb, mint online jeggyel, kedvező kerékpáros napijegyekkel élve kirándulásokra vagy akár hosszabb körutazásokra indulni. Ehhez nyújtunk most hasznos tippeket.

A MÁV-START Zrt. szolgáltatásainak folyamatos javításával és a járműpark fejlesztésével egyre többek számára kíván reális alternatívát kínálni utazásaikhoz. Kiemelt törekvések között szerepel a kedvezménnyel nem rendelkezők és a családok megszólítása, a kerékpárszállítási lehetőségek bővítése, illetve az internet lehetőségeinek egyre jelentősebb kihasználása akár a menetjegyváltás terén, akár utazás közben, a vonatok fedélzetén.

További hasznos információhoz juthat a MÁV-START Zrt. központi telefonos ügyfélszolgálatán a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon, illetve a www.mav-start.hu honlapon.

Ezúton is köszönjük, hogy utazásához a vasutat választja, jó utat kíván a MÁV-START Zrt.!

1. TIPP | 2. TIPP | 3. TIPP | 4. TIPP

:: TIPP #1 :: Kerékpáros túrajegyek

Vonattal és kerékpárral a legtöbben a Balaton partjára, a Tisza-tóhoz és a Fertő tóhoz utaznak, így az utasigényeknek megfelelve a MÁV-START kedvezményes kerékpáros túrajegyeket vezetett be. A kerékpáros túrajegyek előnye, hogy az ország bármely területéről elindulva, a megtett távolságtól függetlenül, egységesen, 420 forintért vásárolhatók meg, ha az utas a három tó valamelyikéhez kirándul, akár hétvégén, akár hétköznap.

A kerékpáros túrajegy érvénytartamán belül korlátlan számú kerékpárszállítást biztosít (oda és vissza irányban is) az érintett vasútvonalon. Az utasnak természetesen a megfelelő menetjeggyel rendelkeznie kell. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy például Nyíregyházáról a Balatonhoz utazva, a menetjegy mellé a Balaton kerékpárjegyet megvásárolva nemcsak a tóhoz lehet eljutni és a biciklit elszállítani, hanem ugyanezen a napon a balatoni állomások, megállóhelyek között utazva már nem kell újabb kerékpárjegyet váltani, csupán az adott útra érvényes menetjeggyel kell rendelkezni. A túrajegyek természetesen vissza irányba is megválthatóak, tehát a Balatontól Nyíregyházára utazva is igénybevehető a 420 forintos kerékpárjegy.

www.mav-start.hu

::TIPP #2:: START Klub kártyacsalád – Éljen az utazás szabadságával!

Ha Ön heti vagy kétheti rendszerességgel utazik vonattal, érdemes körülnéznie a START Klub kártyacsalád tagjai között, hiszen ezek valamelyikének megvásárlásával fél vagy egy évig kedvezményesen vagy akár díjmentesen is utazhat belföldi vonatokon. Egyes kártyákkal akár egész évben jegyváltás nélkül utazhat magasabb minőségi osztályú vonatainkon is (InterCity), rugalmas eljutást biztosítva.
Léteznek névre szóló, fényképpel ellátott kártyák, de kínálunk felmutatóra szóló konstrukciót is, mely kiválóan alkalmas lehet arra, hogy például egy vállalat az alkalmazottainak, akár felváltva utazási lehetőséget biztosítson üzleti és magánjellegű célokhoz egyaránt.

Szombaton féláron!

Szombatonként nem csak a START Klub kártya tulajdonosok, hanem plusz 1 fő is 50%-os kedvezményű jeggyel utazhat. A kedvezményt két együtt utazó, azonos viszonylatra szóló jeggyel rendelkező utas veheti igénybe. Menettérti útnál mindkét utazásnak szombati napra kell esnie, más napokon ezt a kedvezményt a plusz egy fő nem veheti igénybe.

START Klub Társkártya

Éves érvényességű STAT Klub 50%, START Klub Bónusz, illetve START Klub VIP kártya mellé kedvezményes árú START Klub Társkártya igényelhető. A START Klub Társkártya 2. osztályon 50%, 1. osztályon közel 50% utazási kedvezményre jogosít a teljes árú jegy árából.

A kártyák további kedvezményekre is jogosítanak.

Gyorsvonati pótjegy váltása alól Ön mentesül, ha a START Klub kártya bármelyik típusával rendelkezik. A mentesség vonatkozik a START Klub kártya szombati kedvezményét igénybevevő útitársra is.

Kattintson a www.mav-start.hu honlapra, és válassza ki az Ön igényeinek legmegfelelőbb konstrukciót!

:: TIPP #3 :: Vegye meg interneten vonatjegyét!

Foglaljon helyet kényelmesen, sorban állás nélkül az e-Ticket rendszeren keresztül!
Szeretné elkerülni a pénztári sorban állást? Attól fél, hogy az indulás előtt már nem lesz helye az IC-vonatokon? Szeretné biztonságban érezni magát? Belföldi vasúti menetjegyét, bérletét, (de legnépszerűbb útirányokra akár nemzetközi menetjegyét) már interneten is megvásárolhatja.
A vásárolt jegyeket átveheti a 42 forgalmas vasútállomáson telepített kioszkokból, ami így mindössze néhány másodpercébe kerül.

Otthon Nyomtatott Jegy

Nem kell sorban állnia többé! Vegye meg menetjegyét interneten és nyomtassa ki otthonában!
Az új funkció az online jegyvásárláshoz használt e-Ticket rendszerben a vásárlási folyamat részeként érhető el, így a szolgáltatásra már regisztrált utasaink automatikusan választhatják menetjegyük otthoni kinyomtatását is.

Vonatjegyek gombnyomásra – már mobilról is!

Immáron mobiltelefon egyenlege terhére is vásárolhat vasúti jegyet.
A MÁV-START a Magyar Telekom, a Telenor Magyarország és a Vodafone Magyarország szolgáltatókkal együttműködve vezette be a mobilegyenlegről történő fizetési szolgáltatást. Az online vásárlást kiszolgáló e-Ticket rendszer ezt megelőzően az erre a célra alkalmas bankkártyákkal tette lehetővé az online vásárlást, ám a vásárlási folyamatban az új fizetési módot választva ugyanolyan egyszerűen, és pusztán a mobilkészülék használatával lezárható a tranzakció. A mobilegyenleg terhére történő fizetést semmilyen extra tranzakciós költség nem terheli, a menetjegy vételárán felül mindössze a vásárlási szándékot megerősítő sms díját kell megtéríteni, amely az ügyfél díjcsomagjában foglaltak szerint kerül kiszabásra.

www.mav-start.hu

:: TIPP #4:: Családos kedvezmény- már egy gyermektől!

Vonattal történő utazása során, amennyiben egy vagy két 18 év alatti gyermekkel utazik együtt, úgy Ön 33%-os kedvezményű menetjegyet válthat. Egy gyermekkel egy vagy két kísérő utazhat. A gyermekek az őket életkoruk vagy kedvezményre jogosító igazolványuk alapján megillető kedvezményre jogosultak. Az akcióban foglalt csökkentett árú menetjegy kizárólag a gyermekekkel együtt történő utazásnál használható fel.
A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra érvényes, bármely osztályon igénybe vehető. 1. osztályú utazás esetén a teljesárú 2.-1. kocsiosztály-különbözeti díjat is meg kell fizetni. Pót- és helyjegyköteles vonatokra a kedvezményes árú menetjegy mellé IC pót- és helyjegy váltása szükséges.
Az akció visszavonásig érvényes!

A legalább három saját gyermekével együtt utazó egy vagy két szülő, továbbá a gyermekek is 90%-os kedvezménnyel utazhatnak.

www.mav-start.hu