Négy nap majális: hová utazzunk?

Túl a sör-virsli és Liget tengelyen, a véradáson és a májusfán – melyek természetesen abszolút érvényű május elsejei programok, idén tényleg fergeteges programsorozattal ünnepelhetünk: nyit a Balaton és a feje tetejére áll Budapest. Majálisozhatunk, piknikezhetünk, lesz utcazene fesztivál, vitorlázás, móka, de a lényeg az, hogy érezzük jól magukat. Ehhez gyűjtöttünk ötleteket.
Bővebben

Májusban ismét felzúgnak a motorok!

Az idei divat a piros-fekete. Legalábbis Michelisz Norbi új autóját elnézve ezt jósoljuk. A csapat együtt van, mindenki készen áll a WTCC magyarországi futamára. Hajrá Norbi!
Bővebben

Interjú - Michelin-csillagot nyert a Borkonyha!

Meghatotta a Michelin-csillag a Borkonyha tulajdonosát, Horváth Tamást, akit a fantasztikus hír bejelentését követően, még frissiben interjúvoltunk meg a Borkonyha sikerét kutatva. "Amikor megtudtam, hogy megkaptuk, az volt az első reakcióm, hogy „Ez biztos valami vicc." Utána viszont, bevallom, egy fél órát sírtam" - árulta el Budapest harmadik Michelin-csillagos éttermének tulajdonosa. És ez még nem minden!
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit

Programajánló

Elindult az online erdei szálláskereső

22 állami erdőgazdaság szálláshelyeit gyűjti egybe az erdeiszallas.hu. A weboldalon hangulatos vadászházak, erdei pihenőhelyek és turistaházak között böngészhetünk, de a tervek szerint szálláshelyfoglalási lehetőséggel is bővítik a szolgáltatások sorát. Addig is nézzük, mit kínál az erdő!

„A jövő a kezünkben van"

A Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. közjóléti programjának részeként új kilátók, tanösvények és erdei kirándulóhelyek mellett az év legnagyobb beruházásaként egy veszprémi zöld centrumot hoznak létre, amely keretében erdei tanodát, közösségi teret és erdészeti központot építenek.

Megújult a Nagysalléri Vadászház

Az Erdők Nemzetközi Napján adták át a csaknem 300 millió forintból megújult Nagysalléri Vadászházat és Ökocentrumot. A csodálatos környezetben mostantól akár csoportok is megszállhatnak, és a környék vadászprogramjai is méltóbb helyszínre találnak itt.
Tovább
Tovább
Tovább

Friss

Budapest Folk Fest – ötödször

Folk fesztivál a városban…nem anakronizmus, bár elsőre annak tűnhet. Minden helynek van folklórja, ennek a városnak is létezik és nekünk is. Valójában minden folk, ami egy kis közösség életében fontos, összeköti azt, az identitását adja, mint régen volt a faluközösségekben. Hét napon át a főváros öt helyszínén lehet bekapcsolódni ebbe a nagy közösségbe, nagy családba, a város egyetlen, idén öt éves folk fesztiváljába, a Budapest Folk Fest programjaiba április 21 és 27. között.

Tavaszi Vásár a budapesti Vörösmarty téren

Az idei Budapesti Tavaszi Vásáron böjti és húsvéti ételekkel, kézműves termékekkel, ajándéktárgyakkal és gyermekeknek szóló programokkal is várják az érdeklődőket egészen április 21-ig a Vörösmarty téren, hétvégén és munkaszüneti napokon, reggel 10 és este 21 óra között. A húsvéti hétvégén mintegy tucatnyi koncertprogram kínál zenei élményt a látogatók számára a délután 4 órától kezdődő idősávban.

Több

Népszokások Húsvét előtt és után

Tovább

Húsvéti népszokások

Tovább

Szent György napon: Tájházak napja

Tovább

Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren

Tovább
Tovább
Tovább