Tisza-tó napja - hetedszer

2014-ben immár hetedszer lesz Tisza-tó napja - vagyis, inkább napjai - rendezvénysorozat. A színes programokból a gyerekek és a felnőttek is könnyedén csemegézhetnek. Lesz biciklis tókerülés, Ökocentrumbeli kalandozás, vízszintavató futás és persze közös nevetés és ünneplés is!

A négynapos rendezvénysorozatot megelőzően május 9-én pénteken már egy jó hangulatú közös takarítással nyitjuk meg a szezont a Tisza-tónál, egyrészt, hogy a leendő vendégeknek kedvezzünk, másrészt a saját környezettudatosságunk és felelősségérzetünk is ezt diktálja - hiszen egy tiszta-Tisza-tó mégiscsak vonzóbb és élhetőbb mindenki számára.

Majd május 10-én kezdetét veszi a valódi Tisza-tó napja, első körben egy szakmai konferenciával, ahol a nagyok majd sok okos dolgot fognak megbeszélni. Ami viszont már izgalmasabb, az a május 11. és a Tour de Tisza-tó, amit - nem meglepő módon - szintén hetedjére rendeznek meg idén. A bringázás természetesen nem csak profiknak szól, hanem lelkes hobbikerékpárosoknak és családoknak is, amin mindenképp érdemes elgondolkodni már csak a jó levegő miatt is.

Május 12-én a gyerekek kapnak főszerepet, nekik Ki mit tud? lesz az Ökocentrumban, vetélkedővel és értékes díjakkal, reméljük jól fogják érezni magukat.

Május 13-án a rendezvénysorozat zárómomentumaként rendőrségi és nem csak rendőrségi tó körüli futás lesz, utóbbit pontosabban "Nyári vízszintavató váltófutás"-nak nevezték el, amely egyébként előfutára (szó szerint is) az Ünnepélyes Tisza-tavi nyári vízszint avató ünnepségnek. Innentől kezdve pedig indulhat a szezon!

Aki talált a programok közt kedvére valót, azokat várjuk szeretettel a Tisza-tó napján!