Tisza-tavi Vízi Sétány

Út a vízi világba Poroszlóról, Magyarország leglátogatottabb tanösvényén, a Világörökség részét képező Hortobágyi Nemzeti Park bemutató területén.

A Tisza-tó emblematikus ökoturisztikai programjává vált a Poroszlóról elérhető, évi 30 ezer látogatót fogadó Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény. Mi a népszerűség titka? Míg eddig csónakból járhattuk csak be a tó rejtett zugait, ez a három szigetet összekötő 1500 méter hosszú pallóutas rendszer lehetőséget nyújt arra, hogy a természetbe olvadva az ember a víz felett sétálva érezze a Tisza-tó közelségét.

Az áprilistól októberig menetrendszerinti hajóval elérhető kirándulóhely babakocsival és kerekesszékkel is járható. Kiváló lehetőség a tanulni vágyóknak e vizes élőhely megismerésére, hiszen a Sétányon több ponton garantált idegenvezetést kapunk. A két madárlesből és a 15 méter magas madármegfigyelő toronyból elképesztő rálátást kapunk a mozaikos tájra.

Osztályoknak, csoportoknak, családoknak és egyéni vendégeknek egyaránt kiváló pár órás programlehetőség, és jól kombinálható időben és térben a csónaktúrákkal és más sétautakkal.  A Tisza-tavi Vízi Sétány a Tisza-tavi Ökocentrummal együtt és önállóan is látogatható.