Tisza-tavi tókerülés és Bringatlon

Akár országúti kerékpárral, akár mountain bike-kal, akár szélsebesen, akár kényelmesen, a táj szépségében gyönyörködve, a lényeg, hogy tekerjük körbe a Tisza-tavat és túrázzunk egy jót! Erre kiváló lehetőséget kínál a május 11-én a hetedik Intersport Tour de Tisza-tó!
A Tour de Tisza-tó egy kétezer fős kerékpártúra és -verseny aszfalton, Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó körül, mely idén a Tisza-tó napja rendezvénysorozathoz is kapcsolódik  - május 10-14. között.
 
Családi és baráti társaságoknak ajánljuk a 15 kilométeres túratávot, amely végig a forgalomtól elzárt, tóparti kerékpárúton halad, míg a 65 kilométeres versenytávon Tiszafüredtől Poroszlóig városi utakon és a 33-as főúton teker a mezőny, majd Poroszlótól kiváló minőségű kerékpárút vezet Kisköréig, ahol átkelnek az erőmű gátján is. Az út innen egészen a célig kiváló minőségű kerékpárúton halad végig.
 
Indulás: Tiszafüred, Halas tér (az Albatrosz kikötőnél).
 
Távok és rajtidőpontok:
 
15 km túratáv: 10:00-10:30-ig szakaszos rajtoltatással folyamatosan
65 km verseny: 10:50 (lassú rajt)
Létszámlimit: a 65 km-es távon 1000 fő
Szintidő: a 65 km-es távon 5 óra
Időmérés: a 65 km-es távon chipes időmérés
 
TISZA TAVI BRINGATLON
 
Az Intersport Tour de Tisza-tó mezőnyéhez a kerékpáros-futó vegyes csapatok is csatlakozhatnak: ez a Tisza-tavi Bringatlon, egy olyan váltóverseny, amikor minden résztvevő csapatnak garantáltan két kerékkel kevesebb van - vagyis aki nem kap bringát, az bizony fut…
 
Csapatlétszám: 2-4 fő
Rajt: a Bringatlon csapatok kerékpárosai számára 10:50-kor Tiszafüredről, a Halas térről, míg a csapatok futói Poroszlóról az addigra odaérő kerékpáros csapattagjaikkal együtt.