Téli horgászkalandok a Tisza-tónál

A Tisza-tó nemcsak tavasztól őszig, hanem télen is kimagasló fogási lehetőségeket kínál, köszönhetően a téli vízszint miatt koncentrálódó halállománynak, s a számtalan kapitális csukának és süllőnek. A Tisza-tó gyakorlatilag egy négy évszakos horgászvíz, azaz bármely évszakban igazi horgászélményeket kínál. A tavaszi és nyári kellemes időjárást és kedvező fogási lehetőségeket követően csak augusztus végén csendesedik el egy kis időre az élet a Tisza-tónál, majd októbertől indul az igazi horgászszezon – az őszi csukázás –, mely egészen a fagyok beálltáig tart.

A tél beköszöntével különleges élményt nyújthat a téli halfogás a jég alól – lékhorgászattal! Ajánljuk ezt az élményt is kipróbálni, azonban mindig ügyeljünk a biztonsági szabályok betartására! A jeges Tisza-tó gyönyörű tájképet kínál, de sok veszélyt is rejt.

Az igazi tél beköszönte – a lékhorgászat mellett – újabb programlehetőségeket hozhat. Olyan speciális Tisza-tavi élményeket rejthet magában a táj, mint a téli jégtúrák a tó befagyott jegén, vagy az idei év újdonsága; a kétéltű kalandtúrák a Tisza-tavon!

A 2014. évre vonatkozó horgászrendről és helyi szabályokról, horgászjegy árakról és további aktualitásokról, érdekességekről  - úgy mint "Fogd ki, fotózd le!" akció, Pecasuli, vagy hogy hogyan növekedett a magyar népesség halfogyasztása - az alábbi honlapon tájékozódhat, olvashat: