Mit rejt a Tisza-tavi Ökocentrum?

A Tisza-tó, Magyarország ökoturisztikai szigete, s ezt az állítást teszi megkérdőjelezhetetlenné a Tisza-tó látogatóközpontja, a Tisza-tavi Ökocentrum.

 Az intézmény évszaktól és időjárástól függetlenül 4 szinten, 2600 négyzetméteren mutatja be a Tisza-tó és a Tisza-völgy eddig rejtett csodáit.

A fő attrakció Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszere, mely egyben hazánk első őshonos fajokat bemutató vízi állatkertje is. Ez a több mint 1 millió liter térfogatú akváriumrendszer nem csak méreteiben, de komplexitásában is egyedi. Itt nemcsak halakat és kétéltűeket láthatnak a vendégek, hanem a Tisza-völgyben megtalálható élőhelyeket, mint mini-ökoszisztémákat is. A patakmedrek ritkaságai után megtaláljuk a mocsárvilág különlegességeit, továbbhaladva a vízmélység növekedésével párhuzamosan egyre nagyobb fajokat láthatunk. Rácsodálkozhatunk az 1 métert meghaladó csukákra, a 2 métert megközelítő harcsákra, s mikor azt gondoljuk, hogy ezt már nem lehet tovább fokozni, elérünk a vizák akváriumához…

A látogatóközponthoz egy 10 hektáros park is tartozik további látnivalókkal, programlehetőségekkel.

Az Ökocentrum - természetesen - a nyáron sem szűkölködik programokból, látnivalókból!

A Tisza-tavi Ökocentrum és Poroszló gazdag esemény-naptára minden hétvégére érdekes programokat ígér.

A látnivalókról, programlehetőségekről és rendezvényekről bővebben az alábbi honlapon tájékozódhat: 

www.tiszataviokocentrum.hu