Tiszafüred – a Tisza-tó fővárosa

A Tisza-tó legnagyobb települése, melyet méltán nevezhetünk a régió fővárosának, különösen a csendes, természeti környezetre vágyók számára nyújt ideális helyszínt a falusi, kézműves programoktól a tóparti élményeken át a luxus hotelig.

Szabadvízi strandja a Tisza-tó egyetlen természetes tiszai magaspartján található, így itt nem választja el a töltés a vízpartot és a strandot:  a büfék, éttermek sora este hangos szórakozóhelyet varázsol a vendégeknek.
A Tisza-tó mellett szintén nagy kincse a városnak a termálvíz, a 39 °C-os alkáli hidrogén-karbonátos víz kiválóan alkalmas regenerálódásra és különböző mozgásszervi és reumatikus betegségek kezelésére. A fürdőzés, a horgászat és vízitúrák mellett lovagolhatnak, lovas- és kerékpáros túrákon vehetnek részt a Tiszafüreden venégeskedők, az igazi kalandvágyók számára ajánljuk Magyarország legnagyobb kalandparkját, a Robin Kalandszigetet.
A közel 20 hektár területű ártéri szigeten olyan játékokkal találkozhatnak a kalandkeresők, mint a 140 akadályból álló erdei kötélpálya, a 15 méter magas hobbi- és versenymászásra is alkalmas mászófal kilátótoronnyal, 300 és 400 méter hosszú drótkötélcsúszda, erdei tornapálya és játszótér, minigolf, íjászpálya, zorb, vízikenguru és még sok egyéb érdekes játék.

Tiszafüred városának színes nyári programjai szintén csalogatóak az ideérkezőknek, mint a Minden Ászok Fesztiválja, a Zsidó Kultúra Napja, vagy az Őszi Nap-éj egyenlőség Hagyományőrző Íjászverseny.

A népművészet iránt érdeklődők megismerkedhetnek  a híres füredi fazekassággal , melynek izgalmas terepe a Nyúzó Gáspár Fazekas Tájház, sőt a városban jelenleg is két műhelyben űzik aktívan a fazekasmesterséget.

A városba érkező vendégek szállásáról szálloda, családias panziók, színvonalas kempingek és  magán szállásadók gondoskodnak. A régió első négycsillagos szállodája, a Tisza Balneum Hotel itt nyílt Tiszafüreden, mely az egyetlen, a Tisza-tó partján közvetlenül elhelyezkedő konferencia és wellness szálloda.

Tiszafüred üdülőterülete Tiszaörvény, ahol számos kikötő várja a horgászokat és a csónakos madármegfigyelő túrákra indulókat. A kerékpárosok kedvelt állomásai a vízi és kerékpáros túraközpontként is működő éttermek, kikötők és szálláshelyek.  Tiszaörvényből érthető el a Tiszavirág Ártéri Sétaút is.