Abádszalók, a vízi sportparadicsom

Mozgalmas vízparti üdülések, a vízi sportok paradicsoma Abádszalók. Egyedisége abból áll, hogy a Tisza-tó déli, 14 négyzetkilométeres, összefüggő Abádszalóki öble – Európában egyedülállóan – a motoros sporteszközök számára engedélyezett vízfelület, s így a vízi sportok kedvelőinek paradicsoma.

Közismert rendezvénysorozata, az „Abádszalóki Nyár", melynek élménygazdag programjai mellett pezsgő strandélet,diszkók, koncertek színesítik az itt tartózkodást.

Strandjának 400 folyóméter hosszú partszakaszán árnyas és napozásra is alkalmas plázs ad lehetőséget a strandolóknak a kikapcsolódásra, valamint kiépített strandján található óriáscsúszda, kijelölt jet-ski pálya, számtalan büfé, bár, étterem és ideiglenes vízifoci pálya. A strand területén, a vízparton találhatók továbbá a vízisportszer-kölcsönzők – biztosítva, hogy a vízi sportok szerelmesei hódolhassanak kedvtelésüknek. Speciális kínálat a vízi bob, vízi banán és ejtőernyőzés, a tó felett repülő hőlégballon, de lehet vízi biciklit és kajakot is bérelni. Az abádszalóki strand 2012-től kerékpáros-barát strandként üzemel; kedvezményes strandbelépővel, kerékpár tárolóval, alap szervizzel várva a kerékpárral érkezőket.

Abádszalókot leginkább azoknak a fiatalos vendégeknek ajánljuk, akik kedvelik a mozgalmas strandokat, éjszakai életet. A strandi nyitva tartás után a pezsgő éjszakai életben zenés szórakozóhelyek, diszkók várják a szórakozni vágyókat a hajnali zárási időpontig. Az „Abádszalóki Nyár" rendezvénysorozata is ehhez járul hozzá kulturális, képzőművészeti és sportprogramjaival – garantálva a szabadidő aktív eltöltését, a programdús nyaralást!

Abádszalók, a nyüzsgő parti életen kívül, kellemes időtöltést kínál azoknak is, akik szeretik a természetet, különösen, ha azt kerékpárral tervezik felfedezni. Hűs, árnyas horgászhelyei pedig a horgászok körében közkedveltek. Hűvösebb napokon kellemes kikapcsolódást, feltöltődést nyújt a város melegített vizű medencéje.