Aktív nyugalom a Tisza-tónál

A természet háborítatlan nyugalmát élvezhetjük aktív részeseként, ha bebarangoljuk a tájat gyalog, kerékpárral, kajakkal vagy lóháton. A Tisza-tónál apró falvakat látogathatunk meg, kirándulásokat tehetünk vagy kerékpározhatunk a gáton át.

A Tisza-tó természeti tagoltságának következtében jól elkülöníthető vízterek más-más módon szolgálják az aktív pihenőket. Az Abádszalóki-öböl mozgalmas színteret biztosít a vitorlázóknak és a vízisportokat kedvelőknek. Különlegessége a tónak, hogy édesvízi tóban egyedül itt Európában megengedett a benzinüzemű motoros járművek használata, így a jet-ski-sek itt és a Sarudi mendencében is használhatják járműveiket.

A Tisza-tó egész 127 négyzetkilométeres vízfelülete bebarangolható kajakkal vagy kenuval, párórás vagy többnapos túrákat is szervezhetünk.

A túrákat jól kombinálhatjuk kerékpározással, hiszen a Tisza-tó kivételesen sík terepen biztosít közel 1200 kilométernyi túraútvonalat és látnivalókat a vendégeknek.  A Tisza-tó körbekerékpározható: mindössze 1 méter szintkülönbséggel akár 170 km-t is lehet kerékpározni aszfaltozott úton a tó körül. Keresse a Tisza-tavi kerékpáros térképeket a Tourinform irodákban vagy a könyvesboltokban!

Túráink szervezéséhez kínálnak megoldásokat a Tisza-tavi Túraközpont Hálózat tagjai is, olyan kikötők, éttermek és szálláshelyek, melyek eszközparkjukkal és szolgáltatásaikkal a kerékpáros, lovas, vízi és gyalogos túrázók igényeit igyekeznek kielégíteni. A kerékpáros túraközpontokban bérelhető kerékpárok, gyerekbarát felszerelések, túramenü és szerviz állomás működik. Képzett túravezetők, speciális túraajánlatok várják a hálózatban azokat, akik aktívan szeretnék eltölteni Tisza-tavi pihenésüket.