Idén is lesz Nyitott Balaton!

Másodszor is remek programokkal indítja a májust a Nyitott Balaton, azaz az egész tavat körülölelő rendezvénysorozat, melynek célja, hogy bebizonyítsa: a Balaton vidéke több, mint pusztán egy nyári strandszezon. Hiszen a balatoni táj tavasszal is számos olyan programot tud felmutatni, amely miatt érdemes ideutazni. Lássuk!
Bővebben

Balatoni kirándulások újratöltve

A tavaszi hónapok beköszöntével magunk mögött hagyjuk az év sötét és komor időszakát, újra fellelkesülünk a kirándulások, a szabadban töltött idő iránt. Nagyszerű alkalom ez arra, hogy a Balaton környékét újra bejárjuk gyalog vagy biciklivel, kilátóit megmásszuk vagy megismerkedjünk a vadonatúj látogatóközpontokkal.
Bővebben

Varázslatos téli Balaton

Kirándulhatunk, borozhatunk, sőt a téli sportoknak is hódolhatunk a Balatonnál, ahol télen elképesztő panorámáról, izgalmas geológiai csodákról vagy éppen a kivételes gyógybarlangról maradunk le, ha télen kihagyjuk a Balatont.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Tavasz: túrázás, borozás, kultúra

Gyógynövény mennyország Zánkán

2015 tavaszán nyitotta meg kapuit Zánkán a Gyógynövény-völgy, melynek célja a Balaton-felvidék egyedülállóan sokszínű gyógynövényflórájának bemutatása. A látogatóközpontban 21. századi módszerekkel ismerhetjük meg a pici virágok illatát, felhasználását és feldolgozását.

Picasso és Capa Balatonfüreden

Balatonfüred mindig fontos kulturális központja volt a Balatonnak, s ezt igazolja két hamarosan megnyíló kiállítás is, melyek olyan világhírű művészek munkáit mutatja be a nagyközönségnek, akik nevét szerte a világon ismerik.

Balatoni nyuszivárás

Abban feltétlenül megegyezhetünk, hogy az április már javában tavasz, és ha tavasz, akkor bódító virágillat, kimozdulásra csábító természet, napsütés, még több napsütés és újjászületés. Idén április első hétvégéjén ünnepeljük a Húsvétot, amely számos kedves családi programot tartogat a Balaton régióban.
Tovább
Tovább
Tovább