Őszi barangolások a Balaton vidékén

Az őszi kirándulásoknak sajátos hangulata van a Balatonnál, hiszen már nem a strandolás körül forog az ember minden gondolata, jobban megnyílik a parton elterülő csodaszép táj. Számtalan kilátót, műemléket, hegycsúcsot és szőlős dombot felkereshetünk, melyekből egy kellemes ízelítő állítottunk össze.
Bővebben

Szüreti Fesztivál Balatonfüreden

Balatonfüreden 2014. szeptember 26. és 28. között rendezik meg a hagyományos Szüreti Fesztivált, amely a szüreti felvonulás, a borkóstolások és a vásár mellett zenés, táncos színpadi műsorokkal várja az érdeklődőket.
Bővebben

Szelek szárnyán a Balatonnál

A Badacsony tetején állva, vagy a fonyódi Széplátó, esetleg a Kőröshegyi völgyhíd tetejéről körbepillantva talán egy kicsit mindannyian vágyódunk arra, hogy madárként szelhessük a balatoni eget. Sajnos a technika nem tart ott, hogy madár módra repülhessünk. De a Balaton környékén mégis sok helyen adnak szárnyat a vágyainknak.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Balatoni borok és ízek

A balatoni bőség legendája avagy süllő egészben

A Balaton régiót számos természeti finomsággal ajándékozta meg az anyatermészet. A térség erdeiben különleges vadak rejtőznek, a jó minőségű földeken pedig kiváló zamatú gyümölcsök teremnek, azonban külön ki kell emelnünk az itt élő halak sokszínűségét. Vajon honnan ez a bőkezűség? Az alábbi legenda erre ad választ.

Pince a jövőből

Ha azt a szót halljuk, hogy pince, először valószínűleg egy föld alá épült, hűvös, kevéssé megvilágított helyiség képe dereng fel előttünk, ahol a fal mellett hordók sorakoznak katonás rendben. Azonban akadnak különleges pincék is, amelyek merőben máshogy néznek ki, ennek ékes példája az Ax&Ax borászat.

Liszkay borokkal erősít a fővárosi Gellért is

A magyar Toscana néven emlegetett Liszkay Pincészet borai, sőt zongorán maga Liszkay Mihály kíséri a Sunday Brunch ételeit a Hotel Gellértben november 9-én. A vendégszereplés apropóján mi is megragadjuk az alkalmat, hogy jobban bemutassuk a Káli-medence gyöngyszemét.
Tovább
Tovább
Tovább

Balatoni programajánló

Advent a Balatonnál

Bár eredetileg vallási ünnepünk az advent és a hozzá kapcsolódó események, mára már óriási vásárok, csendesebb városi ünnepek, koncertek és az ajándékvásárlás időszakát is jelenti. Itt a Balatonnál számos szép rendezvénnyel készülhetünk fel az ünnepekre a népszokások felelevenítésével, játékokkal, előadásokkal.

Ősszel is Nyitott Balaton

A tavaszi sikeres összefogás után, idén ősszel ismét megrendezésre kerül a teljes régiót átfogó Nyitott Balaton elnevezésű programsorozat , ahol a szervezők alapvető célja megmutatni, hogy a Balaton nem csak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt a turisták számára, hanem ősszel is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ideutazni.

Bodorka, azaz akvárium a sétányon

A balatonfüredi Tagore sétányon ökoturisztikai látogatóközpont nyílik. Az egyik halfajtáról a Bodorkáról elnevezett létesítmény, egy komplex környezetismereti bemutatóhely, mely betekintést nyújt az egész Balaton-felvidék, és Balaton vízi életvilágába.
Tovább
Tovább
Tovább