Nyugat-Dunántúl

Az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, az egyedülálló Kristálytorony és egy mesés apátság csak három dolog abból a sokmindenből, amik csodássá teszik a Dél-Dunántúlt télen is.

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

Ha jó az idő, és kültéri programot keresünk, látogassuk meg a Kristály Tornyot. A Magyarországon egyedülálló, kristályszerkezetű, háromszintes mászó és kalandpályán minden generáció megtalálja a számítását.

Ingyenes sportprogramoké s felnőtt játszótér vár mindenkit a Sportparkban. Többek között nordic walkinggal, kerékpár túrákkal és 12 db egyedülálló kültéri fitness géppel mozgathatjuk meg magunkat. 2012 nyarától új eszközök kerültek telepítésre, melyek a mozgásukban korlátozottaknak is aktív kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak. A Termál és a Napsugár névre keresztelt nordic walking utak minősített útvonalak, 3 km illetve 7 km hosszúságúak, közös kiindulási és érkezési ponttal.

Pattanjon fel a büki, illetve bükfürdői információs irodáinknál bérelhető hagyományos, pedelec vagy tandem-kerékpárok egyikére, és fedezze fel Bükfürdő környékét! Bő-Bükfürdő-Bük-Zsira útvonalon 18 km hosszú kiépített kerékpárúton bringázhatnak a sportág szerelmesei.

Ha Nyugat-Dunántúlt veszi célba a téli hónapokban, érdemes meglátogatni Győrt, mégpedig a Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő miatt. (www.rabaquelle.hu) , a Mosoni- Duna és a Rába folyó találkozásánál alkotott félszigeten. Innen csodálatos kilátás nyílik Győr történelmi városközpontjára is. Mint a „találkozások fürdője", minden korosztály igényeinek megfelelő lehetőségeket kínál a kikapcsolódásra.

Emelett Győr híres kulturális központ is. A Zichy Palota állandó kiállításai, a Zichy Ferenc Látogatóközpont programjai, a Füles Bástya kiállításai és a Mobilis Győr, azaz a Felfedezések Háza egyaránt maradandó emlékeket ígérnek a látogatóknak.

Akik mozgásra vágynak, a Mextrém Kalandparkot keressék fel. 51 akadállyal tarkított drótkötélpálya, földi pálya és két boulder fal biztosítja az izgalmakat 2000 négyzetméteren.

A Xantus János Állankert Győr országos hírű állatparkja, ahol 100 állatfaj, több mint 500 egyedét nézhetjük meg. (www.zoogyor.hu)

A környéken szinte kötelező meglátogatni a Pannonhalmi Bencés Főapátságot (www.bences.hu), ami az UNESCO Világörökség része. Látni fogjuk, hogy az apátság műemlékkönyvtára, gyógynövényháza, az Apátsági Pincészet és a Viator Apátsági Étterem valóban méltó erre a nemes listára.