Nyugat-Dunántúl, az erőt adó régió!

Kikapcsolódás, feltöltődés, megújulás – ezt adja a régió a hozzánk érkező turistáknak, nem csak fizikai, de lelki és szellemi értelemben is.

Átérezni, meghallani, megszeretni. Átérezni a történelmi időket, amikor Jurisics Miklós védte a többszörös túlerővel szemben Kőszeg várát, vagy amikor kinyílt a vasfüggöny a Páneurópai Piknik során. Meghallani Haydn zenéjét a fertődi kastély gyönyörű termeiben, vagy Liszt Ferenc lépteinek koppanását a soproni utcákon.

Látogassunk el a gyógyulást és felfrissülést nyújtó fürdőinkbe Győrben, Bükön, Sárváron, Hegykőn, Lentiben, Zalaegerszegen! Járjuk be gyalog, kerékpáron vagy vízen az érintetlen természet, a Szigetköz, Fertő-Hanság, a Soproni- és a Kőszegi-hegység, az Őrség vagy a zalai dombok tájait. A sportok szerelmesei kora tavasztól benépesítik tavainkat, folyóinkat, kerékpárútjaink, magas színvonalú lovardáink ide csábítják messzi tájak lakóit is.

Pihenjünk meg a folklórkincsekben páratlanul gazdag Őrség és Göcsej nyugalmat árasztó tájain, ahol a népi mesterségek és hagyományok mind a mai napig élnek.

Keressük fel a műemlékekben és virágos terekben gazdag városokat: Sopront, „a leghűségesebb várost", Győrt, „az egészség, a kultúra és az innováció városát", Kőszeget, régiónk ékszerdobozát vagy Szombathelyt, „nyugat királynőjét", a római emlékeket gondos gazdaként őrző várost. Világörökségi helyszíneink - Pannonhalma, Fertő-táj -, középkori váraink, barokk kastélyaink, templomaink felejthetetlen kulturális élményeket tartogatnak.

Mártózzunk meg a pezsgő rendezvények, fesztiválok - szombathelyi Savaria Karnevál, a sárvári Nádasdy Fesztivál, a soproni Volt Fesztivál, a Győri Barokk Fesztivál, vagy az Őrségi Tökfesztivál - forgatagában!
Kóstoljuk meg a régió jellegzetes ételeit - dödöllét, babstercet, tökös-mákos rétest - és a kitűnő soproni, zalai vagy somlói borokat!

Aki nyugalomra vágyik, annak érdemes végigsétálnia a régió zarándokútjain. A Szent Márton és a Mária út a belső béke eléréséhez vezethet.