Hegykő, fürdőélmény a Fertő-parton

A „nagy gyógyhatású, kis fürdő" családias hangulatban, nyugodt környezetben várja vendégeit a csodálatos, titkokkal teli Fertő-táj Világörökség kellős közepén.

A hegykői termálfürdő a Fertő-táj védett természeti környezetében, fedett és nyitott medencékkel, kiváló minőségű gyógyvízével egész évben várja a gyógyulni, sportolni, vagy éppen csak megújulást, feltöltődést kereső vendégeit.

Az 1434 méter mélyről felszínre hozott 55°C hőmérsékletű hegykői gyógyvíz, nátrium-kloridos, alkáli hidrogén-karbonátos jellegű, kissé kemény, fluoridos, kénes termálvíz kiemelkedően magas ásványianyag-tartalmának és orvosilag bizonyított gyógyhatásának köszönhetően 2004 óta elismert gyógyvíz.

Nyáron a hűs, ásványvízzel feltöltött, feszített víztükrű medencék, tavasszal, ősszel és télen a fedett wellness-medence, vagy hóesésben akár a forró, nyitott termálmedence csábítja a vendégeket. A termálfürdőn játszótér, nyugágyak, szauna áll a látogatók rendelkezésére.

Hegykő legújabb látnivalója – a templom mellett északi irányba indulva – a madármegfigyelő-szabadidő park, ahol rengeteg a látnivaló: a helyreállított egykori kacsaúsztató helyén a nádasok fölé emelkedő kilátóból ismerhető meg a Fertő madárvilága. Amíg a felnőttek a tó felett köröző nagy kócsagot figyelik, gyerekek játszótéri eszközökre mászhatnak, csúszdázhatnak. Télen, amint a sekély tó befagy, remekül lehet korcsolyázni.

Hegykő keleti határában található a horgásztó, amely hathektáros vízfelületével – akár napijegy vásárlásával – a horgászat kedvelőinek kínál kikapcsolódást.

A Fertő-tavi kerékpárút is Hegykőn halad keresztül, az egész család számára tökéletes kikapcsolódást nyújthat, kicsik és nagyok számára egyaránt könnyedén teljesíthető, sík terepe lehetőséget ad a világörökségi helyszín és madárvilágának csodálatára.