Szigetköz – a Duna ajándéka

Magyarország legnagyobb szigetét, a vizek körülölelte Szigetközt nem véletlenül nevezik a Duna ajándékának, hiszen annak hordaléka építette fel – és ez a változatos táj élmények sokaságát kínálja.

A vízi túrák kedvelői végigjárhatják a galériaerdők övezte Mosoni-Dunát és a vadregényes Felső-szigetközi Duna-ágrendszert, ahol a változatos szakaszok felejthetetlen élményt ígérnek a kajakkal, kenuval érkezőknek.

Az idelátogatók a Mosoni-Dunán sétahajóról is gyönyörködhetnek a vadregényes tájban. Gyalogtúrák során szintén megcsodálhatjuk a vízparton az egyedülálló élőhelyeket.

A térségben a kerékpáros turizmusnak is egyre nagyobb szerep jut. A Duna menti nemzetközi kerékpárút része a Szigetközön átvezető szakasz, mely mellett a töltés és a kisforgalmú mellékutak egyaránt alkalmasak a biciklizésre. Mosonmagyaróvár és Győr között az Eurovelo 6 kiépített kerékpárút mentén kellemes pihenőhelyeken a Szigetköz épített és természeti értékeiről informálódhatnak a turisták.

A Duna ágrendszere mellett több, jó fogást ígérő, telepített kavicsbánya-tó teszi Szigetközt igazi horgászparadicsommá. Horgászati lehetőségekről, bérlésről, horgászjegyekről a mosonmagyaróvári Tourinformban mindenre kiterjedő információt kaphatnak az érdeklődők.

Kedvelt a térség lovardái által a sziget világában szervezett túralovaglás, sétakocsikázás.

Aki megfáradt a kerékpározásban, vízi túrázásban, az Lipóton, vagy Mosonmagyaróváron, a fürdőben pihentetheti megfáradt tagjait, vagy felkeresheti a FUTURA Természettudományos Interaktív Élményközpontot, mely fantasztikus élményeket nyújt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.