Nyugat-Dunántúl – az erőt adó régió!

Engedje, hogy a Nyugat-Dunántúl testét-lelkét frissítse, megfiatalítsa, engedjen a természet és a sportok vonzásának, kalandozzon velünk! A Nyugat-dunántúli régió egyedülálló élményeket kínál az idelátogató turisták számára az aktív turizmus terén is. A négy őselem mindegyikével, a föld-víz-tűz-levegő együttesével találkozhat a nyugati végeken.

Magyarországon egyedülálló módon a Nyugat-Dunántúlon található két nyertes nemzetközileg is kiemelt turisztikai úti cél, azaz EDEN díjas is, melyek természeti, kulturális és szellemi örökségüknek köszönhetik a rangos címet: az Őrség és az Írottkő Natúrpark.

Az Írottkő Natúrpark szlogenje: „Határtalan természet – ezeréves kultúra" egyaránt utal a helyi kulturális örökségre, de egyben az aktív időtöltés számtalan lehetőségére, melyet a Natúrpark nyújt az érdeklődők számára.

Az Őrségben lehetőség van a természet közvetlen közelségét élvezni, természetjárás, túrázás közben feltöltődni, a napi gondoktól megszabadulni! Rengeteg lehetőséget, túraútvonalat kínál az országnak ez a vidéke, elmerülhetünk az érintetlen természetben, az erdők és nemzeti park őszi és tavaszi romantikájában. Érezzük a föld melegségét a talpunk alatt túrázás közben, élvezzük az erdők fanyar illatát!

Az Alpokalja lehelete, az alpesi klíma, kirándulás közben az egész testünket átjárja, testünk és lelkünk feltöltődik, megújul.

Az ökoturizmus hívei élvezhetik a táj zavartalan természeti értékeit, a megőrzött vagy rekonstruált kulturális, történeti és egyházi emlékeket.

Ha a kirándulásban megfáradtunk, kötelező a helyi, hagyományos ételeket megkóstolni. Élvezze a napsütötte őszben a tűzön, parázson sütött szelídgesztenye egyedi ízeit Kőszegen és a környékén, kóstolja meg a helyi gasztronómia remekeit az Őrségben, a dödöllét és a jellegzetes tökmagolajjal ízesített étket, és fogyasszon el egy pohár bort elmerülve a nyugalom szigetén!

Az aktív időtöltésre, kirándulásra, természetjárásra, kerékpározásra és vízi sportokra számtalan lehetőséget kínál a régió. Látogasson el a Szigetközbe, próbálja ki a sokszínű vízi sport kínálatot, kerékpározza körbe a Fertő-tavat, fedezze fel az Őrség élményét!