Lenti – A pihenés oázisa!

Lenti és a Kerka völgye Magyarország délnyugati csücskében, az Őrség, Göcsej és Hetés találkozási pontjában helyezkedik el. A környezeti kultúra, a tiszta levegő, a várost körülölelő erdők és az érintetlen természet csábítja az ideutazókat.

 Az itt túrázóknak feltétlenül érdemes felkeresniük a termálfürdőt, mert itt a víz megújító erején túl a Szent György Energiaparkban is feltöltődhetnek. A kerékpárutak, gyalogutak, lovaglási lehetőségek a mozgás szerelmeseinek nyújtanak alkalmat a kikapcsolódásra. Ezen kívül még ezer apró látványosság lopja be magát a vendégek szívébe.

A göcseji táj egyik különlegessége az erdei vasúthálózat, mely 32 km hosszan köti össze a térség kirándulóhelyeit.

A vasútvonalhoz számtalan kerékpáros és bakancsos túraútvonal csatlakozik.

A térség dimbes-dombos erdei, a természeti sokszínűség páratlan alkalmat kínál a vadászat kedvelőinek is. A kedvező éghajlati viszonyoknak köszönhetően gazdag a vidék állat- és növényvilága egyaránt.

A hazai növényvilág tárházát mutatja be a Budafai Arborétum.

Az aktív időtöltésben megfáradt tagjaink pihentetésére Lenti Termálfürdőjének szabadtéri vagy fedett medencéiben, szaunáiban találhatunk ideális terepet. A termálfürdő 3 fedett, 5 szabadtéri, egy félig fedett hidromasszázs élménymedencével és 8 hektár zöldfelülettel várja a kikapcsolódásra vágyókat.

A termálfürdő területén található Energiaparkban az energiahiányos állapotokat, testi-lelki egyensúlyt állítják helyre speciális sugarak, mely a túrázásban, kerékpározásban megfáradt tagjainknak is igen csak jól esik.

És végül, de nem utolsósorban mindenképpen látogassunk el Gosztolára, mely a lenti fürdőtől 5 km-re található, friss levegőjű, erdei környezetben – távol a stressztől és a világ zajától!