Scandinavia and Baltics

Scandinavia and Baltics

Who we are | Airlines | For Tour Operators| For visitors | Magyar sarok

 

WHO WE ARE

The Hungarian National Tourist Office – Northern Europe division operates in the following countries

kép Denmark, Iceland, Norge:
Zsanett SIKABONYI-ANGYAL
Phone: +45 39 16 13 50
Fax: +45 39 69 45 22
E-mail: htcopenhagen@mail.dk

kép Finland, Sweden:
Max HINNERUD
Phone: +46 707 600 686
E-mail: max@mtrt.com

kép Regional Director:
György SZÉKELY
Address: 

Residence 1. irodaház, H-1027 Budapest, Kacsa u. 15-23., 4th floor

.Phone: +36-1-488-8617
E-mail: szekely@mtrt.com

 


AIRLINES

Denmark

Copenhagen: www.norwegian.com

Billund: www.ryanair.com

Finland

Helsinki: www.finnair.com

Tampere: www.ryanair.com

Turku: www.wizzair.com

Norway

Oslo / Gardemoen: www.norwegian.no

Oslo/Rygge: www.ryanair.com

Sweden

Stockholm / Arlanda: www.norwegian.se

Stockholm / Skavsta: www.wizzair.comwww.ryanair.com

Göteborg / City Airport: www.wizzair.comwww.ryanair.com

Malmö: www.wizzair.com

Estonia, Latvia, Lithuania
www.airbaltic.com
 


FOR VISITORS

List of Tour Operators


FOR TOUR OPERATORS

Please, send us information on your tours to Hungary and you will be included in our tour operator list, free of charge!

Please use this form and send it to us by e-mail, fax, or post.


MAGYAR SAROK


(Dear Nordic/Baltic Visitor !

Yes, you are right, this information is not in your language, but in Hungarian… The reason: here we provide information for the Hungarian tourism suppliers about the Nordic/Baltic market and our activities there. You are welcome to proceed to another menu-point – unless you wish to brush up your Hungarian, that will make us really happy.)


Kedves Látogatónk !

Ezen az oldalon szeretnénk a lehető legtöbb információt adni azoknak a magyar turisztikai vállakozóknak, szakembereknek, akik Észak-Európa iránt érdeklődnek. Az alábbi pontokban reméljük megtalálják, amit keresnek. Várjuk észrevételeiket, javaslataikat!

1. Statisztikák, piackutatás

A leghasznosabb statisztikai információkat a KSH turizmussal foglalkozó gyorsjelentései és összefoglaló anyagai tartalmazák: www.ksh.hu .

Magyar Turizmus Zrt 2005-06-ban részletes piackutatást végzett négy északi országban, Dániában, Finnországban, Norvégiában és Svédországban, amelynek összegzése pdf-ben letölthető innen.

Az Észak-európai képviselet készített egy összeállítást a piac legfontosabb jellemzőiről, az új trendekről, amely ugyancsak pdf-ben elérhető itt.

2. Tour operatorok listái

Azok a dán, finn, norvég és svéd tour operatorok, amelyek Magyarországra utazásokat szerveznek, megtalálhatóak a bal oldali menü 7. pontjában (pl. a svéd oldalon: "Svenska researrangörer"). Ez a menüpont tartalmazza a cégek nevét, web-címét, továbbá a Magyarországra szervezett utak jellegét (ez utóbbit eltérő színnel magyarul is feltüntettük).

További tour operatorok illetve utazási irodák címei elérhetők az alábbi linkeken:
Finnország: Finn Utazási Irodák Szövetsége (SMAL/AFTA) tagjainak listái: tour operatorok http://www.smal.fi/index.php?146 , utazási irodákhttp://www.smal.fi/index.php?281
Norvégia: tour operatorok listája, e-mail címekkel:http://www.ferieguiden.no/reiseselskap/reisearrangor/reisearrangor.asp
Svédország: Utazási Irodák Szövetsége (SFR): www.srf-org.se/about_srf, buszos tour operatorok (a lapon a linkekre kattintva egységes rendben jönnek fel az elérhetőségek): http://www.reseguiden.se/reseforetag/1

A három balti ország, Észtország, Lettország és Litvánia esetében ugyanezen menüpont alatt a nemzeti szövetségek honlapjain nyilván tartott teljes céglistát találják meg. Ennek oka, hogy a Baltikumban kevesebb a kiadott állandó katalógus és gyakori a csak szórólapon vagy interneten meghirdetett program - ezért célszerű mindig a teljes listát végignézni, vagy valamennyi utazásszervezönek megküldeni ajánlataikat.

3. A képviselet marketing terve

2011. évi tevékenységünk vezérfonala marketing tervünk, amely innen letölthetö. A marketing tervünkben feltüntetett célok eléréséhez használt kommunikáció (újságíró study tourok, hirdetések, egyéb sajtó-együttműködés) során preferáltmédia listáját itt találja meg.

4. Kiállítások

2013-ben az alábbi kiállításokon vesz részt a képviselet (zárójelben a részvételi díjak informátorral/prospektussal):

  • MATKA, Helsinki, január 17-20. (250.000/80.000)
  • Ferie For Alle, Herning, február 22-24
  • TUR, Göteborg, március 21-24. (300.000/80.000).

A Magyar Turizmus Zrt 2013-ik évi kiállítási részvételeire vonatkozóan a szakmai oldalon tájékozódhatnak, itt.

5. Internet, képviseleti honlap

Észak-Európa az internet hazája, itt a lakosság 60-70%-a használja rendszeresen, munkában és otthon is az internet szolgáltatásait. Ennek okát a nagy földrajzi távolságokban, a zord klímában és a távközlési technológia magas színvonalában (Ericsson, Nokia, Tandberg) – de talán a skandinávok divat- és trend-érzékenységében is kereshetjük. Tény: itt a leghatékonyab hír- és információforrás az internet.

Az utazási szakmában 2005-2006-ban robbanásszerűen terjedt el használat foglalási célokra is. A Skandináv országokban eladott repülőjegyek és package túrák 30-50%-át ma interneten foglalják és fizetik ki.

Irodánk az itt működő külföldi turisztikai képviseletek között az elsőként hozott létre az északi piacon – 1999 februárjában – négy nyelvű (dán, finn, norvég, svéd) web-oldalt. Ez később a balti nyelvekkel bővült. 2013-ban az MT Zrt. honlapja struktúrájában és tartalmában is megújult.

Új honlapunkon az alábbiak helyezhetők el:

- Aktuális információ: pl. megnyíló új létesítmény, különleges esemény
- Akciós ajánlatok
- Szakmai oldalak: utazásszervezőknek, konferenciaszervezőknek szóló ajánlatok, információk.

A tarifákat és a megrendelési feltételeket hamarosan publikáljuk.