Júliusi TIPP: VeszprémFest!

Július 15-20. között a VeszprémFest világhírű előadóinak koncertjeire vagyunk hivatalosak, lesz Rozé és Rizling Jazznapok, és a hazai nagy generáció is visszatér.. Így Veszprémbe látogat Kati Melua, a Vaya Con Dios, Somló és barátai, Sebestyén Márta, de nézzük sorjában!

Az idei nagyszínpadi fellépők: Fatoumata Diawara & Roberto Fonseca, Katie Melua, Vaya Con Dios, The Brand New Heavies, Youssou N'dour és a Magyar Jazz Napja fellépői. A VeszprémFesten a koncertek háttere, természetes díszlete a Veszprémi Vár érseki palotájának gyönyörű barokk épülete. A koncertek belépőjeggyel látogathatók.

Kísérőrendezvényei: A Rozé, Rizling és Jazz Napok, ahol a Balaton környéke kiváló borászatainak kínálatát, kézműves ételeket illetve a hazai jazz élet fiatal egyéniségeit ismerhetik meg a gasztrokulturális élményekre vágyók. Zenei programjai ingyenesen látogathatók.

Másik kísérőrendezvénye a Jezsuita kolostorban rendezett programsorozat. 2014 a Nagy Generáció éve - ennek szellemében a kolostor színpadán hallhatjuk Sebestyén Mártát Balogh Kálmánnal és Andrejszki Judittal, Somló Tamást és barátait, Dés Lászlót, valamint a Karácsony János - Angler Ákos duót. A koncertek belépőjeggyel látogathatók.

TIPP! Veszprém nevét hallva nem a kerékpározás az első ami eszünkbe jut, pedig a település 2013-ban megkapta a „kerékpárosbarát város" címet. Bővebben írtunk róla  ITT!