Vadgasztronómiai Fesztivál Soponyán

Szeptember 6-án nem csak a kulináris élvezetek, de a vadászhagyományok szerelmesei is Soponyán fognak összegyűlni, hiszen szokásosan Országos Vadgasztronómiai Fesztivált tartanak a Sárvíz-völgyében.

A számtalan kondérban rotyogó kiváló étel illatát az óriásbográcsból és a malacsültből kóstolgatás enyhíti majd a nagyközönség számára. S addig is, amíg az ételeket feltálalják, koronglövészettel, vadászkutya versennyel, terepjáró teszteléssel és favágó bemutatóval üthetjük el az időt. Délután néptáncosok és a Felszállott a Pávások veszik át a szórakoztatás stafétabotját. 

Az Országos Vadgasztronómiai Fesztivál Soponyán a  Sárvíz-Völgye Erdészeti-, Vadászati-, és Ökoturisztikai Központban zajlik, s ugyancsak tanui lehetünk a XXII. Fejér Megyei Vadásznapnak is.
 
Szeptember 6. Sárvíz-Völgye Erdészeti-, Vadászati-, és Ökoturisztikai Központ
 

A már hagyományos és felettébb kreatív „Vadételek Asztala" Vadgasztronómiai Nemzetközi Szakácstalálkozó nemcsak a résztvevő csapatok számára nyújt kiemelkedő gasztronómiai élményt, hanem a rendezvényre látogató nagyközönségnek is.

A koronglövész kupa, a nemzetközi retriever vadászkutyaverseny mellett, kisállat bemutató, erdei iskola, az Európa és világbajnok preparátorok kiállítása lesz programon.
Színpadi műsorokat a vadászkürt-együttesek koncertje nyitja meg. A délután már a nemzetközi folklór jegyében telik, a talpalávalóról a Kákics együttes, az abai fúvósok, a Bóbita Citera Együttes gondoskodik, a színpadon pedig a „Felszállott a Páva" döntős Alba-Regia táncegyüttes és a lengyel Zwierzyniec néptáncegyüttes is fellép.

A STIHL-Timbersports magyar favágó válogatott bemutatója mellett a terepjárók szerelmeseinek kialakított erdei akadálypálya, lovas fogatozás színesíti a baráti, családi hangulatú szombat délutánt.