Közép-Dunántúl

Mit csinálhatunk télen a Közép-Dunántúlon? Síelhetünk, várakat látogathatunk, wellness hotelekben kényeztethetjük magunkat, de választhatunk számos kulturális program közül is – tehát, amit csak akarunk.

Ebben a régióban találjuk az ország legnagyobb sípályáját, Eplényben. A sípályák mellett tanulópálya, Holle Anyó és Kemencés melegedő és szállás is van. A sípályák pedig – ha nincs rajta hó – hegyi bringázásra is használhatók.

Veszprémben a várséta és a szaléziánum a jó választás télen, de a Lackó Dezső Múzeum is érdekes kiállításokkal csábít. A Nyitott Műhely – ahol munka közben láthatjuk a restaurátorokat – például csak november és február között látogatható. A Veszprémi Állatkert méltán híres az országban, családdal, barátokkal egyaránt remek program, akár egy egész napra, de kellemes sétákat tehetünk Veszprémvölgyben is. A kulturára vágyóknak a Petőfi és a Kabóca Színházak mellett a nemrégiben nyílt Hangvilla Multifuncionális Közösségi Teret ajánljuk, ahol sokféle színes műsor közül válogathatunk. Itt játszik többek között a Pannon Várszínház is.

Sümegen a Hotel Kapitány wellness részlegét érdemes felkeresni, ha a magas színvonalú fürdőzésre vágyunk. A Sümegi vár egész évben látogatható, és télen is szerveznek programokat, lovagi tornákat.

Pápán a felújított Főtér, a Jégpálya és a Kékfestő Múzeum mind remek téli úti célok, és nem is kell választanunk közülük, mind belefér egy napba. Ha viszont több napra érkezünk, akkor ne hagyjuk ki a Református gyűjteményt, többek között található itt óegyiptomi koporsó és múmia is. Az Esterházy kastély csak bejelentkezésre látogatható, de így is érdemes beiktatni a napi menetrendünkbe, akárcsak a Várkertfürdőt.

TIPP! Ne felejtseünk el idén cafetériánkban SZÉP kártyát igényelni! A SZÉP Kártyával igényelhető szolgáltatásokrólról itt írtunk,  a legjobb téli úti tippekett pedig itt gyűjtöttük össze.

SZÉP kártyánkat használjuk fel szállásfoglalásra!

Wellness hotelek SZÉP kártyával

Gyógyszállodák SZÉP kártyával