Nyári programok a Velencei-tónál

Sohasem unatkozhat az, aki a Velencei-tónál tölti a szabadságát, hiszen színes, változatos programok közül választhat.
A tavat megismerhetjük egy sétahajózás alkalmával, vagy a menetrend szerint közlekedő hajójáratokon, de kenuval, vagy egyszerűen egy fürdőzés alkalmával is. 
 
Számos táborozási lehetőség közül választhatunk a szünidőben, legyen az vitorlás, lovas, hagyományőrző, vagy művészeti.
 
A Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központ minden hónapban ízelítőt kínál népi hagyományainkból, Anna nap alkalmával pedig a befőzéshez szükséges gyümölcsöket is beszerezhetjük. Beszélgessen el a helyi termelőkkel és tudja meg, mitől lesz olyan finom a házilag eltett befőtt, vagy lekvár. Mert ez több, mint piac!
 
A Pákozdi Katonai Emlékpark kiállításait különböző korosztályoknak szóló, honvédelmi, hadtörténelmi programok, vetélkedők, akadályversenyek teszik teljesebbé. A magyar történelem bölcsője az 1848-as eseményektől napjainkig állít emléket a magyar honvédségnek. A múzeumok éjszakáján különleges éjszakai látogatást is tehetünk és katonás élményeket szerezhetünk.
 
A gasztronómiai rendezvények sorából kiemelkedik az Agárdion létesített pálinkafőzde többnapos rendezvénye, az Agárdi Cigánymeggy Fesztivál július elején.
 
Egész nyáron egymást érik a Popstrand, az Agárden Szabadtéri Színpad és a TóParty Rendezvény Strand könnyűzenei koncertjei. A Velencei-tavi JazzFace idején a műfaj kedvelői válogathatnak színvonalas előadásokból.
 
Szabadtéri színi előadásokat is láthat a publikum, ha július-augusztus hónapokban ellátogat a Velencei Vízi Vár rendezvénysátrába. A kőszínházak színvonalas előadásait hozzák el ide társulatok, és még az időjárás sem lehet akadály.
 
Ismeri Gárdonyit? Akkor is, ha igen, akkor is, ha nem, érdemes meglátogatni szülőházát és a Gárdonyi Emlékév programjait, kiállításait.
 
Ön Bogár-kedvelő, vagy az amerikai autókat szereti, vagy éppen a „fityó" a kedvence? Megtalálja mindezt a Velencei-tónál! De ha a hagymásbab a kedvence, itt a helye!
 
Egyre többen választják sportesemények helyszínéül a térséget. Említhetjük a Velencei-tavi Tóúszást, vagy a számos tókerülő bringa-túrát. A vitorlás és evezős versenyeknek pedig több évtizedes hagyománya van már a tavon.
 
A természetre és az élővilágra kíváncsi? Akkor vegyen részt a Dinnyési Fertő programjain: madármegfigyelés, madárgyűrűzés, augusztusban vegyen búcsút a nyarat itt töltő gólyáktól.
 
A tókörnyéki települések méltóképpen ünneplik az Új Kenyér ünnepét. Agárdon fesztivállal, Velencén születésnapi vigassággal, Dinnyésen Kenyérünneppel várják a vendégeket.