Nyeregben a Közép-Dunántúlon

A Közép-Dunántúl változatos felszíni formáival, nagyszerű természeti adottságaival egész évben várja az aktív kikapcsolódásra, biciklizésre vagy lovaglásra vágyókat.

A régióban a kerékpározás kedvelői kiépített bicikli-úton és terepen egyaránt kipróbálhatják magukat. A Bakony, a Vértes és a Gerecse vadregényes erdeiben az Országos Piros és Kék túra útvonalai a hegyikerékpározás szerelmeseit várják, a Velencei-tó körüli kerékpárút pedig aktív pihenés a család minden tagjának.

Az út nyugodt tempóban körülbelül 3 óra alatt megtehető, de érdemes megállni a tó körüli látnivalóknál, természeti értékeknél. Ha elfáradnánk, a szabadstrandon egy finom fagyi, vagy egy ízletes lángos társaságában pihenhetjük ki a fáradalmakat.

Az extrémebb kerékpáros kikapcsolódásra vágyóknak tavasztól őszig az eplényi Bringaréna nyújthat szórakozási lehetőséget, ahol az érdeklődők kipróbálhatják a freeride és downhill pályákat, a terepgokartot és a monster rollert.

A lovaglás szerelmeseinek érdemes ellátogatni a jeles lovas hagyományokkal rendelkező Közép-Dunántúlra, hiszen a látnivalók megtekintése mellett hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek, a lovaglásnak.

Bábolnán, mely a lótenyésztés hagyományainak őrzését, érdeklődőkkel való megismertetését tűzte ki céljául, a Nemzeti Ménesbirtok világhírű lovain lovagolhatnak a vendégek, s kipróbálhatják a híres bábolnai ötösfogatot is.

Többek között Döbröntén, Alcsútdobozon, Cseszneken, Móron, Enyingen és Bicskén minősített, fedeles lovardákban várják a lovasokat - több helyütt íjászattal, lovas-íjászattal tehetik próbára ügyességüket.

A Velencei-tó partján, Pákozdon és Sukorón hódolhatnak szenvedélyüknek a lovak szerelmesei. A környék természeti értékei, a tó aktív turisztikai lehetőségei kitűnő hátteret biztosítanak a lovagláshoz. A Velencei-hegység lábánál ajánljuk túránkat azoknak, akik vágynak felfedezni a természet szépségét, és saját személyiségükben valami újat, valamint szeretnék megismerni a lovaglás adta szabadság érzését a Velencei-hegységben panoráma-lovaglás keretében.

A Dunától a Balaton-felvidékig terjedő Közép-dunántúli régió a sokszínűség egyedi és különleges harmóniájával, természeti és kulturális értékeivel izgalmas időtöltési lehetőséget kínál az új kalandokat és kihívásokat kereső vendégeinek.