Erdei élmények másként

Ingyenesen felhasználható, okostelefonokra és táblagépekre alkalmazható mobilalkalmazást fejlesztett és publikált a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. Az egyedi mobilalkalmazás célja többek között a veszprémi Gulya-dombi parkerdő élővilágának és a környező látnivalóknak a bemutatása.

Az erdőgazdaságok körében elsőként létrehozott Erdei Kaland mobilalkalmazás interaktív funkciókat tartalmaz, amelyek iOS és Android alapú eszközökkel kompatibilisek. Az információk könnyen kezelhető menüszerkezeten keresztül érhetők el. Az applikáció tartalmaz egy tanösvény játékot, amelynek lényege, hogy a tanösvényt végigjárva, a tanösvény 8 állomásán elhelyezett táblák segítségével a felhasználó keressen, kutasson, játszva figyelje meg az erdőt, majd a túra végén, egy kvízjáték során tegye próbára a tudását.

Az alkalmazáson keresztül elérhető a „4 évszak az erdőben" tudástár, amely évszakokra bontva nyújt információt az erdőről, az erdő- és vadgazdálkodásról, továbbá az erdőn található állatokról. Az egyes tevékenységekhez és állatfajokhoz képanyag tartozik, így a tudástár elolvasása során olyan kiegészítő információkhoz juthat a túrázó, amelyek gyermekek és felnőttek számára egyaránt hasznos és érdekes ismereteket nyújtanak. A játékok csak és kizárólag a helyszínen nyújtanak igazi szórakozást, ott teljesíthetők, otthoni környezetben csak a lexikális információk érhetők el. Az alkalmazás letöltés után offline módban is működtethető. Az applikáció tájékozódást segítő térképén az aktív pontok a tanösvény közvetlen környezetének nevezetességeit jelzik.

Kalandozzon az erdőben és fedezze fel minden titkát!