Családbarát Veszprém

Jó időben, rossz időben, szabadban, vagy fedett helyen, a játszani, mozogni, szórakozni vágyó gyerekeket sok lehetőség várja Veszprémben.
A város legérdekesebb játszóterei a Vár alatt elterülő Séd-völgyben helyezkednek el. A modern és hagyományos elemeket ötvöző játszóterek órák hosszat lekötheti gyermekeiket.
 
 Magyar Népmesék játszókert
 Az "A part alatt" kezdetű híres magyar mondóka strófáit veszi sorra és rendel hozzá különlegesebbnél külünlegesebb játékelemeket. Ezt a játszóteret a kisebbeknek ajánljuk elsősorban.
 
Várostrom játszótér
 
A nagyobbakat a völgy Szerelem-szigeti részén található  játszótér várja. Itt a játéknak már komoly tétje van, hiszen a bástyákról lecsúszni, a várfalakra felmászni és a függőhídon függeszkedni egyaránt lehet. Borús időre pedig az Állatkert fedett játszóterét, a Kölyökdzsungelt ajánljuk, mely mozgásigényes, színes, állati játékokkal van tele.
 
Szaléziánum- Érsekségi Turisztikai Központ
 
A 2011-ben nyílt Szaléziánum- Érsekségi Turisztikai Központ gondol a gyerekekre is! Látogasson el családjával a Bíró-Giczey Házba, ahol amíg Ön megismerkedik a látnivalókkal, gyermeke játszhat a Szaléziánum gyermekfoglalkoztatójában. Szeretettel várják azon 3-15 éves korú gyermekeket, fiatalokat, akik szívesen játszanak és játszva tanulnak az egyházról, vallásról, életről. A kollégák kézműves foglalkozásokkal, drámajátékokkal, mesékkel, dalokkal, aktív- és interaktív foglalkozásokkal állnak rendelkezésükre a gyermekfoglalkoztatóban. A "Szaléziánum gyerekszemmel" programban saját korosztályuknak megfelelő tárlatvezetésben vehetnek részt. 
 
Az egyházi évhez illeszkedő tematikákban hangsúlyos szerephez jutnak jeles napjaink, időszakaink, melyek alkalmával külön meghirdetett programokon vehet részt a vállalkozó kedvű ifjúság. A foglalkozásokra csak előre bejelentkezett gyermekeket, osztályokat, csoportokat fogadnak.
 
Kabóca Bábszínház és Kabóca Házikóban csecsemőszínházi előadások és minden hétköznap délelőttjén játszóház várja a legkisebbeket (0-3 éves korig). Táncos foglalkozásaikba is bekapcsolódhatunk.
 
Petőfi Színház: a felnőtt bérletes előadásokon kívül minden évadban gondolnak a gyermekekre is.
 
A Városi Művelődési Központ központi épületében (Veszprém, Táborállás park. 1., volt Hemo épülete) egész évben szerveznek gyermekprogramokat. 
 
A Colonia Centerben a wellness-fitness szolgáltatásokon kívül gyerekmegőrzést is biztosítanak a Maugli játszóházban: a 3 év feletti gyermekekre szakképzett óvónő vigyáz, míg a család többi tagja szaunázik vagy relaxál a pezsgőfürdőben.