Ahol bringáddal együtt visz a felvonó

Az eplényi sícentrum területén elhelyezkedő Bringaréna Magyarország egyetlen felvonós kerékpárparkja.
A Bringarénában egy rendkívül kényelmes és biztonságos formájában mutatkozik be a hegyikerékpározás. A kényelmet Magyarország egyetlen négyüléses felvonója a Szent Sólyom biztosítja. A felvonó télen a síelőket, nyáron pedig a kerékpárosokat és kerékpárjaikat szállítja fel az Ámos-hegyre. Így a feljutás nem kerül erőfeszítésbe, lefelé pedig csak gurulni kell a különböző pályákon, kellemes erdei környezetben. Izgalmas és mégis biztonságos kikapcsolódási lehetőség minden korosztály számára. 
 
A családi élménypályákat a kicsik is könnyen teljesítik. A gyerekek nagyon élvezik a felvonózást a hegyre és a varázslatos környezetben elhelyezkedő erdei pályákat. A kezdőket a hegyikerékpáros tanulópálya várja lent a völgyben. A kis biciklisták itt sajátíthatják el a váltó, a fék és a kormány használatát, a helyes testtartást és az alapmozdulatokat.
 
A családi pályák mellett megtalálhatók még cross country és downhill pályák is, azoknak, akik még izgalmasabb élményekre vágynak. A kerékpárok letakarítására pedig a kiépített bringamosóban van lehetőség. Akinek nincsen saját biciklije, az igénybe veheti a kölcsönzőt, ahol megtalálja a stílusban és méretben neki való kerékpárt, illetve kiegészítőket. A kölcsönzőben csúcskategóriás kerékpárok kipróbálására nyílik lehetőség.
Viszont nem csak a bringásokra gondoltak a Bringaréna üzemeltetői. A felvonóval lehet libegőzni is. A libegőzés páratlan élmény, a föld felett lebegve a csodálatos panorámában gyönyörködve repíti utasait a felvonó az Ámos-hegyi kilátóhoz.
 
A kirándulók és a gyalogosok számára szintén kitűnő úti cél Eplény. A varázslatos táj, a vadregényes erdei környezet és a friss levegő kiváló körülményeket teremt a túrázásra, kirándulásra. A kölcsönzőben még nordic walking botok is bérelhetők, ennek az egyre népszerűbb sportnak a kipróbálásához. Ha a gyerekeknek marad egy még kis energiájuk, akkor levezethetik az óriási ugróasztalon. A trambulin biztonságos és a gyermekek nagyon szeretik. 
Természetesen pihenésre is van lehetőség. A közelben finom harapnivalók és frissítő italok várják a vendégeket vagy le lehet pihenni a napfényteraszok valamelyikén.
Mindezek mellett a Bringaréna tökéletes helyszín osztálykirándulások és csapatépítő programok lebonyolítására is. A látogatók feledhetetlen élményekkel gazdagodva térhetnek haza.