Feltárult a Velencei-tó kapuja!

Velencén az ország egyik legszebb, legkellemesebb, gyermek és családbarát szabad strandja jött létre. Nem csupán a strand ingyenes, a parkolásért sem kell fizetni! A strand víz felőli része homokos, fövenyes jellegű. A vízparttól távolabb öntözött pázsit, változatos sportolási lehetőségek várják a vendégeket.

A Velencei-tó Kapuja teljes területét parti sétány övezi, amely a kikötői gyalogoshídon át egészen a termálfürdőig vezet. A sétány parkosított környezetben fut végig a tóparton. Ehhez csatlakozik a Velence Korzó fedett, klimatizált belső és emeleti nyitott korzója. A Velence Korzóban regionális információs pont és tourinform iroda várja a turistákat. Az emeleti nyitott korzóról és a közösségi célokat szolgáló, körpanorámás díszteremből, amely egyben házasságkötő terem is, páratlan kilátás nyílik az ország harmadik legnagyobb természetes tavára.

Zenélő szökőkút kapott helyet a külső rendezvénytér mellett, ahol számos ingyenes program várja a nyáron a szórakozni vágyókat.

A Velence Korzó épületében látható Péter Ágnes, Velencén élő Munkácsy díjas szobrászművész alkotása, az Életfa című fényplasztika.