Tatai Barokk Fesztivál 2014

Augusztus 17-26 között rendezik meg Tatán a sorban 15. Barokk Fesztivált, csemballó zenével, jelmezes felvonulással, kiállítással és kézműves bemutatóval. A fesztivál keretében templomok, galériák, múzeumok nyitják meg ajtóikat.

A rendezvény egyik alapvető célja Tata csodálatos természeti adottságait kihasználva, gyönyörű barokk épületekben, templomokban minél nagyobb közönségnek megmutatni művészeti kincseinket, értékeinket.

A fesztivál öt művészeti műfajban kínál színvonalas programokat az érdeklődő művészetbarátoknak: zene, képzőművészet, tánc, irodalom, színház. Kuriózumként tarthatjuk számon a Tata egész lakosságát megmozgató barokk jelmezversenyt, valamint a záró barokk vacsorát. A fesztivállal egy időben szervezik meg a Nemzetközi Zenei Mesterkurzust, világhírű művésztanárok irányításával. A kurzuson résztvevő növendékek aktív szereplői a programsorozatnak.

A fesztivál megnyitására augusztus 17-én kerül sor a Kuny Domonkos Múzeumban, majd az „Öt csillag nyomában" – Nepomuki Szent János kultusza kiállítás veszi kezdetét. Hétfőn a Református Templom ad helyet a Barokk hangszeres kamarazenéről szóló előadásnak, majd barokk kamaramuzsikát hallgathatunk.

Kedden a Menner Bernát Zeneiskolában barokk csemballó muzsika csendül fel, a szerdai napon, augusztus 20-án pedig Tata város ünnepi rendezvényein vehetünk részt.

Csütörtökön a Kapucinus Templomban barokk orgona muzsikát hallgathatunk, 22-én pedig a Kuny Domonkos Múzeumban barokk lant muzsikát. A hétvégén a kórusé a főszerep, szombaton a Szent Kereszt templomban, vasárnap pedig a Víztoronyban csendülnek fel a barokk zene remekei. Zárásként 26-án, kedden a Kapucinus Templom ad otthont a 8. Tatai Nemzetközi Zenei Mesterkurzus gála hangversenyének.

A programokra a belépés ingyenes!

TIPP! Kedvezménnyel Tatán is a Duna-Gerecse Kártyával!>>>!

Ne feledje, Tata nemcsak a Vizek Városa!