Indul a fesztiválszezon a Közép-Dunántúlon!

Nyáresti koncertek, időutazás a középkorba, ínycsiklandó illatok, lágy zene, fergeteges fesztiválok, kedves ismerősök, vidám családtagok….. Ugye milyen kellemes érzéseket kelt bennünk, ha a nyári szabadságunkat tervezgetjük?

A tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál után vessük bele magunkat a Velencei-tavi fesztiválhullámba és lubickoljunk egy jót a tóban és a körülötte kínált élményekben. Július 5-én, szombaton rendezik meg az Agárdi Pálinkafőzdében a Cigánymeggy Fesztivál hungarikum randevúval, kemencés finomságokkal, koncertekkel (fellépők: Myrtill és a Swinguistique, Bloco de Samba Girassol, Fool Moon, Király Viktor), ingyenes lovagoltatással, játszókerttel és természetesen díjnyertes pálinkákkal. A rendezvényre a belépés ingyenes!

De lesz még a tónál Lakeside Weekend, VW Bogár Talákozó, koncertek a Popstrandon, Péntek Esti Hangtárlat, Emlékparki Nyár rendezvénysorozat, Régi-Égi Áldás Napja, Velencei Nyári Zenés Esték, Bud Spencer és Terence Hill Rajongói Fesztivál, Anna-napi Gyümölcsünnep, Gárdonyi Géza születésnapi ünnepség, Nemzetközi Néptáncest és Kemencés Kenyérünnep. Fesztiválban nem lesz hiány!

Aki Veszprémet ismeri, azért jön el a Királynék városába, aki pedig nem, itt az ideje, látogasson el ide! Teheti ezt a VeszprémFest ideje alatt, amikor több napon át különböző zenei műfajok legszínvonalasabb, világhírű előadóit - legyen szó világzenéről, jazzről, klasszikus zenéről, operáról, vagy popzenéről - kínálja a város. Az idei nagyszínpadi fellépők: Fatoumata Diawara & Roberto Fonseca, Katie Melua, Vaya Con Dios, The Brand New Heavies, Youssou N'dour és a Magyar Jazz Napja fellépői. A koncertek háttere, természetes díszlete a Veszprémi Vár érseki palotájának gyönyörű barokk épülete. A koncertek belépőjeggyel látogathatók.

A fesztivál kísérőrendezvénye a Rozé, Rizling és Jazz Napok, ahol a Balaton környéke kiváló borászatainak kínálatát, kézműves ételeket illetve a hazai jazz élet fiatal egyéniségeit ismerhetik meg a gasztrokulturális élményekre vágyók. Zenei programjai ingyenesen látogathatók. Másik kísérőrendezvénye a Jezsuita kolostorban rendezett programsorozat. 2014 a Nagy Generáció éve - ennek szellemében a kolostor színpadán hallhatjuk Sebestyén Mártát Balogh Kálmánnal és Andrejszki Judittal, Somló Tamást és barátait, Dés Lászlót, valamint a Karácsony János - Angler Ákos duót. A koncertek belépőjeggyel látogathatók.

TIPP! Veszprémi utacezene fesztivál>>

Augusztus 15-17 között "Történelmi fesztivál, középkori forgatag - egy hétvége a történelem jegyében!" mottójú eseményre várja a látogatókat Sümegen a Végvári Napok. A Kisfaludy Várkertben és Magyarország első történelmi élményparkjában mindkét nap 10.00 órától középkori forgatag: kézművesek, vásározók, gyerekfoglalkozások, pónilovaglás, múzeumok, gyermekjátszótér várja a vendégeket. Ízelítő a programokból: jelmezes felvonulás, történelmi lovasjátékok, lovagi torna, olasz zászlóforgatók, spanyol lovas karusszel, a sümegi vár tüzérségi támadása, solymászbemutató, bábelőadás. A programok egy része csak belépőjeggyel látogatható.

A történelmi forgatag Székesfehérváron is izgalmas programot ígér. Augusztus 16-19 között másodízben, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a Koronázási Ünnepi Játékokat. Eseményei nyomán Magyarország egykori szakrális központjában minden évben néhány napra feltámad a középkor világa, főszerepben egy-egy nagy királyunk alakjával

A belvárosban középkori vásári forgatagot alakítanak ki, királyi óriásbábokkal vonulnak fel. 2014-ben a fesztivál központi alakja Szent László. Cselekedeteit és a róla szóló legendákat a Fény utca hét stációban idézi fel, Európa legnagyobb mozgó történelmi képregényén, mintegy 1 000 m2-en. A Fény utca nappal „Rajz utcává" alakul, hiszen a Rajzolni király! című pályázat nyertes művei kifeszített és kontúrokkal előrerajzolt vásznakon újraszínezhetők lesznek.

A magyar királyok egykori koronázó temploma, a Nagyboldogasszony-bazilika helyén, a székesfehérvári Középkori Romkert – Nemzeti Emlékhelyen, Magyarország legnagyobb épített szabadtéri színpadán László király koronázásának szakrális ünnepe elevenedik meg. A szertartásjátékon a részvétel jegyváltással lehetséges!

További nyári programok >>

Még több fesztivál Magyarországon: >>