Aktívan a Velencei-tónál

A Velencei-tó és térsége számos lehetőséget nyújt a sportolni vagy csak egyszerűen mozogni vágyóknak.

A strandok tökéletes helyszínei a kikapcsolódásnak, felfrissülésnek vagy az úszás elsajátításának. A homokos pályákon röplabdázni is lehet.  Télen, ha simára fagy a jég felszíne, a strandokon kijelölt jégpályákon a látogatók korcsolyázhatnak, szánkózhatnak vagy jégkorongozhatnak.

A Velencei-tónál megtanulhatunk szörfözni, kajakozni, kenuzni, vitorlázni vagy sárkányhajózni is, de aki az extrém sportokat kedveli, akár a wakeboardozást is kipróbálhatja.

A vízi sportokon kívül az ideérkezők az új kerékpárúton megkerülhetik a Velencei-tavat, az ajánlott túrák alkalmával megtekinthetik a környék nevezetességeit. Sebaj, ha nincs saját kétkerekű, a biciklikölcsönzők várják a mozogni vágyókat.

Az elfáradva a túrázásban irány a sétahajó! A bicikliket a fedélzetre is felvihetjük. a romantikus alkonyati hajókázásra. Az iskolás csoportok pedig még környezetismereti előadásokon is részt vehetnek.

Beleleshetünk a lovaglás fortélyaiba is, hiszen a Velencei-tónál lovasoktatáson, lovastáborban vagy tereplovagláson is részt vehetünk.

A Pákozd-Sukorói Arborétum és Szabadidő Parkban vár a Tájmúzeum. Itt a tanösvényen kellemes sétát tehetünk. Pihenésképp leülhetnek egy tavacska mellett, a gyerekek pedig a játszótéren szórakozhatnak.

A hagyományos sportok kedvelői az Agárdi Parkerdőben futhatnak, tornázhatnak, focizhatnak, kézilabdázhatnak vagy teniszezhetnek, a Parkerdei tanösvényen az erdő élővilágával ismerkedhetnek meg.