Idén is lesz Nyitott Balaton!

Másodszor is remek programokkal indítja a májust a Nyitott Balaton, azaz az egész tavat körülölelő rendezvénysorozat, melynek célja, hogy bebizonyítsa: a Balaton vidéke több, mint pusztán egy nyári strandszezon. Hiszen a balatoni táj tavasszal is számos olyan programot tud felmutatni, amely miatt érdemes ideutazni. Lássuk!
Bővebben

Balatoni kirándulások újratöltve

A tavaszi hónapok beköszöntével magunk mögött hagyjuk az év sötét és komor időszakát, újra fellelkesülünk a kirándulások, a szabadban töltött idő iránt. Nagyszerű alkalom ez arra, hogy a Balaton környékét újra bejárjuk gyalog vagy biciklivel, kilátóit megmásszuk vagy megismerkedjünk a vadonatúj látogatóközpontokkal.
Bővebben

Varázslatos téli Balaton

Kirándulhatunk, borozhatunk, sőt a téli sportoknak is hódolhatunk a Balatonnál, ahol télen elképesztő panorámáról, izgalmas geológiai csodákról vagy éppen a kivételes gyógybarlangról maradunk le, ha télen kihagyjuk a Balatont.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Tavasz: túrázás, borozás, kultúra

Gyógynövény mennyország Zánkán

2015 tavaszán nyitotta meg kapuit Zánkán a Gyógynövény-völgy, melynek célja a Balaton-felvidék egyedülállóan sokszínű gyógynövényflórájának bemutatása. A látogatóközpontban 21. századi módszerekkel ismerhetjük meg a pici virágok illatát, felhasználását és feldolgozását.

A Balaton fagyija 2015

Tavaly első alkalommal rendezték meg a Nyitott Balaton eseménysorozat kiemelt programjaként a Balaton fagyija elnevezésű gasztronómiai megmérettetést, ahol a régió legfinomabb és legkülönlegesebb hűsítő édességei mérhették össze erejüket.

Picasso és Capa Balatonfüreden

Balatonfüred mindig fontos kulturális központja volt a Balatonnak, s ezt igazolja két hamarosan megnyíló kiállítás is, melyek olyan világhírű művészek munkáit mutatja be a nagyközönségnek, akik nevét szerte a világon ismerik.
Tovább
Tovább
Tovább