Kalandozás a hegyekben

Erdei kalandparkok, különleges kötélpályák, a leghosszabb magyarországi bob pálya, erdei terepsegway túrák, mountaincart, monsterroller és downhill túra is várja az extrém hegyi kalandra éhezőket Észak-Magyarország hegyeiben.

Számtalan kalandpark nyílt utóbbi években Észak-Magyarországon: Mátrafüreden, Szilvásváradon, Miskolctapolcán és Sátoraljaújhelyen is kalandozásra hívnak azok az erdei kalandpályák, amelyek mozgásra ösztönöznek, továbbá szórakozást nyújtanak az egész családnak.

Észak-Magyarországon négy helyen próbálhatjuk ki a speciális, döntött kanyarú fém teknőpályában a bobos száguldást. A nagyközönség számára épített bobpályák maximális sebessége 40 km/h. Magyarország leghosszabb pályája a Zemplén kalandparkban található.

A pályák többsége télen-nyáron hétfőtől vasárnapig, délelőtt 10 órától általában napnyugtáig fogadja a látogatókat. Miskolctapolcán a Barlangfürdő szomszédságában, Szilvásváradon pedig a Szalajka-völgy elején található a bobpálya.

A Mátrában parkol hazánk egyik legnagyobb segway flottája és további high-tech élményeket is átélhet itt a látogató. Segway-en kívül e-bike, mountaincart, monsterroller, snowscooter túrákon is részt lehet venni, de a nordic walkingról és a bakancsos túrákról sem érdemes megfeledkezni.

Szintén a Mátrában épült fel az Oxygen Adrenalinpark, mely nem hazudtolja meg a nevét, hisz itt egy területen rengeteg izgalmas játék található. A kalandpark területe is különleges: az ország legmagasabban fekvő kalandparkjában egy felhagyott kőbánya területén nemcsak az adrenalint termelő élményelemektől áll el a lélegzetünk, hanem az elénk táruló panorámától is. Derűs időben Kékestetőtől az Alföldig elláthatunk.