Termálvölgy - Egerszalók és Demjén

A „Gyógyvizek Völgye", Egerszalók és Demjén egyedülálló hőforrásaival, természeti képződményeivel, finom boraival, gyógyvizeivel és az éjszakai fürdőzésekkel páratlan kikapcsolódást jelent az idelátogató vendégek számára.

Egerszalók közel 2000 lelket számláló község a Mátra és a Bükk között, a Laskó-patak völgyében, Egertől mindössze 5 km-re található.

Egerszalók igazi nevezetessége a község déli részén, a föld mélyéből feltörő termálforrás és a lefolyó víz által létrehozott sódomb. Az évek során a sódomb egyedi jellemzői miatt a környék szimbólumává és védjegyévé vált, melyhez hasonló természeti képződmény a világon csak két helyen található, Törökország ázsiai részén Pamukkale-ban, valamint az egyesült államokbeli Yellowstone Nemzeti Parkban, Európában pedig egyedülálló.

Egerszalókon különleges élményekkel várja a Saliris négycsillagos konferencia és wellness hotel és az exkluzív gyógy- és wellnessfürdő. Az épület a domboldalban helyezkedik el, a medencék egy része és a strand egy csodaszép völgyben terülnek el. Az 1900 m2 vízfelülettel rendelkező létesítményben összesen 17 különféle kül- és beltéri medence kapott helyet.

A legkorszerűbb technológiával felszerelt gyógyászati részlegen szakértő személyzet közreműködésével többek között fürdőkúrákat, gyógytornát, masszázskezeléseket, valamint fizikoterápiás kezeléseket vehetnek igénybe a gyógyulást keresők.

A wellness központban kényeztető kádfürdők, thai masszázs helységek állnak rendelkezésre, melyekben a szakértő terapeuták végezte masszázsnyugtató, stresszoldó hatása révén tökéletes a feltöltődést. A belső térben finn és infraszauna, gőzfürdő, aromakabin, török pezsgőfürdő található; a szauna udvarban pedig egy finn és egy orosz szaunát alakítottak ki. A szaunaszeánszok különleges szolgáltatást jelentenek: a vendégek kérhetnek jeges, sörös, mézes és tengeri sós ceremóniákat.

TIPP! Szálláshelyek Egerszalókon >>

A demjéni termálfürdő a régió legújabb fürdője és medical wellness (orvosi felügyelet mellett zajló wellness kezelések) központja. A 690 méter mélyről feltörő, 68 °C-os víz az ország egyik legújabban feltárt gyógyvize.

A pompás Demjéni Termálvölgy hegyes-dombos vidékét valószínűleg az Isten is jókedvében teremtette. A gyönyörű mozaikkal kirakott demjéni nyitott gyógyfürdő négy medencével, összesen negyvenkét élményelemmel – nyakrafolyókkal, hátmasszírozókkal, levegőbuzgárokkal – minden nap reggel kilenctől éjjel két óráig várja a vendégeket kedvező árakon. Az éjszakai fürdőzést itt mindenkinek ki kell próbálnia!

TIPP! Szálláshelyek Demjénben >>