3 nap siklás Sátoraljaújhelyen

Sátoraljaújhely vezeti idén februárban a leghavasabb hazai sípályák listáját a napokban elért 185 cm-ével. Ennek apropóján (is) kapjuk fel a léceket, szánkót, és irány a térség! Forró fürdős, várnézős hócsatás hosszú hétvégi tippünk következik.

1. NAP - Péntek: Sátoraljaújhely

A Magas-hegyi sípálya melletti hófánk pálya, Közép-Európa leghosszabb (2275 m) téli-nyári bobpályája, a Zemplén Kalandpark 100 méter hosszú drótkötélpályája, a 15 állomásos erdei tanösvény  és a felújított kilátó mind a felfedezni való területhez tartozik.
Az 1000 négyzetméteres korcsolyapálya jó választás a tükörjég híveinek.

TIPP! Áldozva a kultúra oltárán, feltétlenül látogassunk el a Magyar Nyelv Múzeumába, melyet Kazinczy egykori gyümölcsösében építettek fel. A múzeumot Széphalmon, a Zemplén Kalandparktól néhány kilométerre találjuk.

2. NAP - Szombat: Sátoraljaújhely, Sárospatak (+ Megyer-hegy)

A) A reggeli kimerítő téli sportot követően tegyünk látogatást a közeli Sárospatakon, ahol a Rákóczi-vár, a körtemplom (rotunda)  vagy a kolostorok látogatását követően jólesően pihenhetünk a városi fürdőben. Itt 36 fokos termálvíz, fedett úszómedence, szauna segít az ellazulásban.

B) Alternatív programként - télen inkább a jobb kondícióban lévő túrázóknak - ajánlható egy óra járásra a sárospataki buszvégállomástól a Megyer-hegyi Tengerszem Természetvédelmi terület. Jól kiépített ösvényeken közelíthető meg a Károlyfalva és Sárospatak közötti erdőségben.  Az egykori bányató 70 méterre magasodó sziklák között, sok helyen 6,5 méteres vízszintet is elér. Különlegességét mi se bizonyítja jobban, minthogy az Origo hírportálon Magyarország legkülönlegesebb természeti csodájának választották.

3. NAP - Vasárnap: Sátoraljaújhely
Búcsúsíelés, kalandpark – választhatunk szabadon a rengeteg izgalmas program közül, és meglátogathatjuk Teitelbaum Mózes csodarabbi sírját, akit még életében állítólag Kossuth Lajos is felkeresett.