Szőlő-tanösvény Tokajban

Újszerű módon kapcsolja össze a bor- és az aktív turizmust a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok tanösvénye: a túra során nem csak a szőlőfajtákat és a munkafázisokat, de a legfinomabb borokat is megismerhetjük.
Tovább

Palócok és ősi mesterségek

Megismerni a természetes közegben élő állatok viselkedését, gondoskodni róluk, eltanulni annak minden fortélyát vagy akár próbára tenni magunkat a népi mesterségek művelésében, nemcsak érdekes kirándulást jelent a múltba, hanem a kreativitást, az önállóságot is próbára teszi.
Tovább

Aktívan Salgótarjánban

Salgótarján a Karancs-Medves tájvédelmi körzet tőszomszédságában fekszik. A város és környéke számtalan látnivalót kínál számunkra. Ha Salgótajánba utazunk, biztosak lehetünk abban, hogy egy kellemes, aktív hosszúhétvégében lesz részünk.
Tovább

Egri lett az Év Fája Európában

Az egri termálfürdő területén élő platán a 2012-es hazai Év Fája díj után, megnyerte a 2013-as Európai Év Fája versenyt is. Mintegy 250 éve, Eszterházy Károly püspök idején ültették.
Tovább

Miskolc és Lillafüred kisvasúton

Miskolcra utazva több tudományos-fantasztikus nevű dologba akadhatunk: mint Ómassa, az őskohó vagy a Puskaporos Faházhoz címzett vasútállomás, nem beszélve a Szinváról, melynek patakvölgyébe fogunk kalandozni.
Tovább

Medvesi Fotós Maraton

A maraton ahol nem a futásé, hanem a fotósé a főszerep. Idén október 11-12. rendezik meg a Medvesi Fotós Maratont. A 48 órás, folyamatos különleges program során mindenkit várnak, aki szeret fényképezni, szereti a szép tájakat, a különleges programokat.
Tovább

Kerekezés a Mátrában

Nem szokványos túra a Mátrában Segway-en állva, vagy mountaincart-on ülve - adrenalin-fröccs vállalkozó szelleműeknek.
Tovább

Megújúlt turistaház a Mátrában

2013-ban jelentős fejlesztések kezdődtek az erdei turistaházakhoz, kirándulóhelyekhez kapcsolódóan az egész országban. Ehhez a sorozathoz kapcsolódott az Egererdő Zrt., ahol – a turistaházak tekintetében – első lépésként a felújított Szalajka-ház avatására került sor.
Tovább

Őslények nyomában Ipolytarnócon

Ősvilági szörnyek lábnyomai, cápafogak, több millió éves ősfenyők - mindez 21. századi technikával megfűszerezve: ez az Ipolytarnóci Ősmaradványok.
Tovább

Nagy élmények kisvasutakon

Hegyek-völgyek között zakatol a vonat: vadregényes tájak, romantikus báj, nosztalgikus hangulat. A legszebb észak-magyarországi kisvasút útvonalakon szerintünk kötelező a családi kaland.
Tovább