Szőlő tanösvény Tokajban

Újszerű módon kapcsolja össze a bor- és az aktív turizmust a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok tanösvénye: a túra során nem csak a szőlőfajtákat és a munkafázisokat, de a legfinomabb borokat is megismerhetjük.
Tovább

Palócok és ősi mesterségek

Megismerni a természetes közegben élő állatok viselkedését, gondoskodni róluk, eltanulni annak minden fortélyát vagy akár próbára tenni magunkat a népi mesterségek művelésében, nemcsak érdekes kirándulást jelent a múltba, hanem a kreativitást, az önállóságot is próbára teszi.
Tovább

Aktívan Salgótarjánban

Salgótarján a Karancs-Medves tájvédelmi körzet tőszomszédságában fekszik. A város és környéke számtalan látnivalót kínál számunkra. Ha Salgótajánba utazunk, biztosak lehetünk abban, hogy egy kellemes, aktív hosszúhétvégében lesz részünk.
Tovább

Kezdjük együtt a síszezont!

Itt az idő felkészülni a téli sportokra, síelésre, snowboardozásra még karácsony előtt. Így arra gondoltunk, hogy Magyarország legnagyobb és legmagasabban fekvő sípályáinak képviseletében ellátogatunk Debrecenbe, hogy együtt találjuk ki hogyan, hol és mivel érdemes kezdeni az idei síszezont!
Tovább

Hova utazzunk, ha esik a hó?

A hó mostanában ritka vendég nálunk, ezért érdemes jól kihasználni, ha egyszer mindent elborít a fehérség. A havas hétvégékben az a jó, hogy, hogy egyszerre kapcsolódhatunk ki aktívan, és töltődhetünk fel passzívan. Idén is sokféle programból választhatunk, extrém snowboardozástól az ellazító masszázsig.
Tovább

Egri lett az Év Fája Európában

Az egri termálfürdő területén élő platán a 2012-es hazai Év Fája díj után, megnyerte a 2013-as Európai Év Fája versenyt is. Mintegy 250 éve, Eszterházy Károly püspök idején ültették.
Tovább

Kerekezés a Mátrában

Nem szokványos túra a Mátrában Segway-en állva, vagy mountaincart-on ülve - adrenalin-fröccs vállalkozó szelleműeknek.
Tovább

Adventi hangulat Északon

Az ünnepi fények ismét hangulatossá, meghitté varázsolják majd Eger, Gyöngyös, Miskolc, Salgótarján és Sátoraljaújhely főterét is. Kézműves termékek, édességek, forralt bor kínálat, az adventi színpadokon pedig ünnepi programok várják a látogatókat.
Tovább

Őslények nyomában Ipolytarnócon

Ősvilági szörnyek lábnyomai, cápafogak, több millió éves ősfenyők - mindez 21. századi technikával megfűszerezve: ez az Ipolytarnóci Ősmaradványok.
Tovább

Medvesi Fotós Maraton

A maraton ahol nem a futásé, hanem a fotósé a főszerep. Idén október 11-12. rendezik meg a Medvesi Fotós Maratont. A 48 órás, folyamatos különleges program során mindenkit várnak, aki szeret fényképezni, szereti a szép tájakat, a különleges programokat.
Tovább