Kumánia: kun programokkal vár a fürdő

Tarján, Mirhó, Hattyas, Szejkő, Gyalpár, Turgony, Csivag. Mi van? Kezdjük az elejéről. Kumánia: jelentése Kunország. Egyben névadója a kisújszállási Kumánia Gyógy- és Strandfürdőnek, a Hotel Kumániának, és a Kumánia Gyógyfürdő Kft-nek.

Szerencsére azonban csak a név a régi, hiszen a közelmúltban az egész létesítmény - egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetően - teljesen megújult. Ezeket az újdonságokat lehet megtekinteni és kipróbálni a nyílt napon, 2014. április 4-én, pénteken délután, ahová nem csak a kunokat várják.

A távolabbról érkezők megszállhatnak a szomszédos ifjúsági szálláshely hangulatos, tóra nyúló faházaiban vagy a fürdővel közvetlen összeköttetésben lévő három csillagos, akadálymentesített Hotel Kumániában. A Kumánia könnyen megközelíthető. Kisújszállás a 4-es számú főút mentén, Budapesttől 160, Debrecentől 85 km-re fekszik. Tömegközlekedéssel is elérhető – a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza vasútvonal mentén található, s számos távolsági buszjárat is érinti. A busz- és vasútállomás a Kumániától pár perc sétára található.

Ízelítőnek: Egész évben használható a termálmedence, a pezsgőfürdő, az élmény- és a strandmedence, valamint a gyermekpancsoló. Emellett a nyári időszakban egy úszómedence és egy kinti gyermekmedence is várja a fürdőzőket. Emellett finn- és infra szaunákkal, gőzkabinnal, többféle masszázzsal, Kneipp-taposóval és számos, OEP-által támogatott gyógykezeléssel várják a gyógyulni vágyókat. Az intézményben fizioterápiás szakrendelés és kezelések is vannak. A kisújszállási gyógyvíz nátrium-hidrogén-karbonátos jellegű Kumánia: termál-víz, hőmérséklete 47 Celsius fok illetve 61 Celsius fok. Gyógyhatását degeneratív (kopásos) mozgásszervi betegségekben klinikai vizsgálatok igazolták.

A helyszínen pedig arra is választ kaphatunk, hogy eszik vagy isszák a Tarjánt, a Mirhót, a Hattyast, a Szejkőt,  a Gyalpárt, a Turgonyt és a Csivagot. Sok sikert, és élményt a megfejtéshez!

További információk itt.