Hajdúsági Nyár 2014

Az augusztus hónapot átölelő színes eseménysor, a hajdúböszörményi Hajdúsági Nyár több fantasztikus fesztivált foglal magában: lesz extrémsport és KOTTA fesztivál, fogathajtó verseny, majd Traktorhúzó Európa Kupa,sőt talajművelő show is a Hortobágy és Tokaj-Hegyalja között elterülő alföldi városban.

KEXX Fesztivál - extrémsport

Július 30-án nyitja kapuit a KEXX Feszt 2014. V. Könnyűzenei Extrémsport Fesztivál.
Gördeszka, görkorcsolya, streetball kossárlabda bajnokság és BMX versenyek mellett lesz break jam, 4 színpadon koncertek, Belga közönségtalálkozó és dj szetek váltják egymást. A rendezvény érdekesége, hogy a szervezők a telekocsis közlekedési módra hívják fel a fesztiválozók figylemét.

KOTTA: 18. éves a könnyűzenei fesztivál

Az extrémkedés utáni hétvége a 30-40-es korosztályé lesz. A Hajdúsági Múzeum udvarán augusztus 8-9-én este a KOTTA- fesztivál fellépője lesz a Balkán Fanatik, a HS7, a Mystery Gang és Kowalsky-ék is. Lesz jazz terasz, dínom-dánom az idén 18 éves fesztiválon. 

Országos Fogathajtóverseny

Augusztus 9-én  C-kategóriás országos fogathajtóversenyt és megyei bajnoki fordulót láthatunk a Kinizsi téri lovaspályán. A programot kulturális események is színesítik.

TIPP! Programok előtt és után Bocskai Strand és Termálfürdőt nagyszerű felfrissülést és kikapcsolódást jelent az egész családnak élménymedencékkel, csúszdával és úszómedencékkel.

Hajdúhét 2014

A Hajdúsági Nyár 2014 rendezvénysorozat záró akkordja a Hajdúhét 2014 Összművészeti Fesztivál lesz, mely gazdag programokkal: kiállításokkal, népzenei és könnyűzenei koncertekkel szórakoztatja a városba látogatókat egy héten át, augusztus 14-19. között.

Hajdúsági Expo és Traktorhúzó Európa Kupa

Augusztus 15-17. között a Hajdúsági Expót  érdemes felkeresni, amely a Traktorhúzó Európa Kupa versenysorozat magyarországi állomása, emellett a nagyszabású mezőgazdasági gépkiállítás és termékbemutató csúcspontjaként láthatjuk a Nagy Talajművelő Show bemutatóját. A rendezvény szakmai szárnyán három napon keresztül jeles szakmai előadók tájékoztatják a környékbeli gazdákat a mezőgazdaság aktuális kérdéseiről.

Júliustól látható a "böszörményi kincs" kiállítás

Hajdúböszörményben feltétlenül nézzük meg a Hajdúsági Múzeum új kiállítását!
A „böszörményi kincs" címmel jegyzett lelet 1858-ban a város határából került elő, s ennek az Európa-hírű régészeti leletkincsnek valamennyi darabja ezév júliusától megtekinthető a múzeumban. így láthatunk használati tárgyakat, ékszereket, fegyvereket, fémedényeket is.

Hajdúböszörmény Játéka

Gyermekes családoknak pedig legjobb választás a Hajdúböszörmény Játéka kiállítás. Grozdics Judit gyűjteménye között napjaink modern játékai és a közelmúlt retro játékai is helyet kaptak, így bohócok, porcelán és gyermek méretű babák, Barbie-k mesehősök, fajátékok. A gyerekeket játszóház is várja a kiállítás helyszínén.
TIPP! A kiállítás megtekintéséhez előzetes bejelentkezés szükséges.