Kalandozás a nyírség „fővárosában"

Vár bennünket az Állatpark, megelevenedik a történelem a Sóstói Múzeumfaluban, a családi minden tagjának kellemes kikacsolódási lehetőséget kínálnak a város fürdői... Irány Nyíregyháza!

1. NAP – Péntek: Belvárosi séta, Jósa András Múzeum

Nyíregyháza könnyen megközelíthető úti cél, ha a közösségi közlekedést választjuk célszerű a vasutat választani. A szállás elfoglalása után teszünk egy sétát a belvárosban és ellátogatunk a Jósa András Múzeumba, amely izgalmas és sokszínű állandó és időszaki kiállításokkal vár bennünket, többek között régészeti, néprajzi és katonatörténeti kiállításokat csodálhatunk meg itt.

2. NAP:   Nyíregyházi Állatpark, Sóstói Múzeumfalu, Élményfürdő

Szombaton délelőtt a sóstói tölgyerdő ölelésében fekvő Nyíregyházi Állatparkba látogatunk el, amely 30 hektáros területével a legnagyobb az országban.

A park azonban nem egy szokványos állatkert, öt kontinens több mint 300 állatfajának közel 3500 egyede várja a látogatókat természetes körülmények között. Az Állatkert közelében találjuk a következő úti célunkat, a Sóstói Múzeumfalut. Ebben az igazán hangulatos múzeumban töltjük el, ahová ellátogatva egy 19. századi faluba csöppenhetünk bele.

Kora este ellátogatunk a város kellemes élményfürdőjébe, ahol minden korosztály megtalálja a neki leginkább megfelelő kikapcsolódási lehetőséget.

3. NAP:  Nyíregyháza Rádióállomás Rádió és TV Gyűjtemény

Mielőtt hazaindulnánk, tekintsük meg a Nyíregyháza Rádióállomás Rádió és TV Gyűjteményt, ahol régi rádiókészülékeket, alkatrészeket láthatunk már a 20-as évektől, illetve TV készülékek az 50-es évektől kezdődően.