45. Debreceni Virágkarnevál

Az elmúlt 45 évben több mint 500 virágkocsi-kompozíció, több mint 1000 külföldi és hazai művészeti csoport, több millió szál virág, több tízezer közreműködő, több száz „virágos" program színesítette a rendezvényt. Idén a Debreceni Virágkarnevál történetének újabb fejezete kezdődik el, hiszen az augusztus 20-i egész napos programot követően a Karneváléj alkalmával a rendezvény megújulva tér vissza régi otthonába, a felújított Nagyerdei Stadionba.

Az Államalapítás ünnepén szervezett programokat megelőzően már egészen augusztus 15-től számos, többségében ingyenesen látogatható rendezvénnyel várják a látogatókat.

Új helyszín – új útvonal

Az augusztus 20-i felvonulás tekintetében az útvonal módosul valamennyire, a Kölcsey Központnál nem kanyarodik el a menet jobbra a Hunyadi utcára, hanem egyenesen továbbmegy az Egyetem sugárúton egészen az Egyetem térnél lévő körforgalomig, majd innen egy jobb-bal kombinációval a Nagyerdei Stadion északi rendezvénytere felé veszi az irányt, ahol a felvonulás véget ér. Ez az északi rendezvénytér a Stadionon kívül található a Nagyerdei körút felőli régi kapunál, előreláthatólag 12:00-12:30 óra körül fog minden virágkocsi megérkezni, így 13 órától kezdetét veszi ezen a lezárt rendezvénytéren a virágkocsi-kiállítás és a folklórbemutató.

Lelátókat a Rózsa utcánál, a Nagytemplom előtt, illetve a Bethlen utcán a Kölcsey Központ előtt építenek, ezekre a jegyek már kaphatók. Természetesen az eddigiekhez hasonlóan a felvonulást a menet két oldalán állva is megtekinthetik az érdeklődők, továbbra is ingyenesen. A felvonulás mellett délelőtt 11:00-tól az Alma együttes koncertjére várják a kedves közönséget a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon (kedvező jegyárak mellett). Eezen a rendezvényhelyszínen délután 16:00-tól 18:00-ig ingyenesen megtekinthető egyes művészeti csoportok bemutatója.

Az esti, „Sztárok és szirmok – Karneváléj a Stadionban" címre keresztelt show-műsorra 18:00-tól kezdik meg a beengedést a Nagyerdei Stadionba. Maga a program 19:30-kor kezdődik, melynek keretében ismét felvonulnak a virágkocsik (kizárólag a Stadionon belül), lesz lovas parádé, fellépnek a nemzetközi csoportok, természetesen a hazaiak mellett. Az X-Faktorból jól ismert Szabó Ádámmal, Szabó Dáviddal, a Dal című műsornak is köszönhetően nagy ismertségre szert tett Bogival, valamint Made in Hungária – Fenyő Miklós koncerttel és Dolly fellépésével színezett látványos program 21:20-ig fog tartani, hogy ezt követően mindenkinek legyen lehetősége kényelmesen átsétálni – akár a megújult parkerdőn keresztül – az Egyetem térre, ahol 22:00-tól kezdetét veszi a tűzijáték. Ennek végeztével fergeteges buli veszi kezdetét, ahol ismert debreceni DJ-k gondoskodnak majd a felhőtlen hangulatról.

A korábbi évekkel ellentétben tehát a klasszikus értelemben vett esti felvonulás más formában és helyszínen valósul meg, egy sokkal élvezetesebb, látványosabb virágkarneváli show veszi át a helyét a megújult Nagyerdei Stadion által biztosított modern, kultúrált környezetben, kényelmes ülőhelyekkel, amelyek révén így akár 20.000 nézőnek is felejthetetlen élményt tudnak nyújtani.

Jegyek kaphatók az utcai lelátókra, a virágkocsi kiállításra és a folklórfesztiválra, valamint az Alma Együttes koncertjére (2014. július 16-tól kezdődően): Kölcsey Központ, Apolló mozi, Főnix Csarnok, Tourinform, www.jegy.hu (online jegyvásárlás)

Jegyek kaphatók a Karneváléjre a Stadionba:
Nagyerdei Stadion, www.nagyerdeistadion.hu (online jegyvásárlás).

Jegyárak az utcai lelátókra:

  • Kossuth tér (Nagytemplom) (helyre szóló jegyek) - 5 000 Ft
  • Rózsa utcai lelátó (helyek érkezési sorrendben) - 4 000 Ft
  • Kölcsey Központ melletti (Bethlen utcai) lelátó (helyek érkezési sorrendben) - 4 000 Ft


Jegyárak az Alma együttes koncertjére:

  • Egységesen 1 200 Ft


Jegyárak a virágkocsi kiállításra és a folklórfesztiválra:

  • Felnőtt - 1 300 Ft
  • Diák/nyugdíjas - 900 Ft

Jegyárak a Nagyerdei Stadionba (19:30 - Sztárok és szirmok - Karneváléj a Stadionban):

  • A1, A2, A3, A4, A5 szektorok – 3 000 Ft
  • B3, B4, B5, B6, B7, D3, D4, D5, D6 szektorok – 1 500 Ft
  • B8, B9, C1, C7, D1, D7 – 1 000 Ft

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják!

Bővebb információ: www.fonixinfo.hu