Nyíregyháza - Sóstógyógyfürdő

Nyíregyháza központjától alig 6 km-re található Sóstógyógyfürdő. 2011-ben az üdülőterület varázslatos világának szívében egy nagyszabású felújítást követően tetszetős, a természetes környezettel harmonizáló Parkfürdő épült.

 

Kiváló élettani hatásokkal rendelkező gyógyvíz, megújult gyógyvizes medencék, árnyékolt jakuzzi, versenymedence, sodrófolyosó, zuhatag, óriáscsúszdák, és Magyarország legnagyobb Pool-Bárja várja a látogatókat.

A Parkfürdő és a szomszédos Aquarius Élményfürdő a nyári szezonban egy belépőjeggyel látogatható. A megújult élményfürdőben frissítő termálmedencék, kalandokkal teli gyermekvilág, Kincses sziget, Konga sarok, Kalózhajó teszi teljessé a szórakozást.

Az élményfürdő akadálymentesített, a Fürdőházban pedig teljes körű gyógyászati szolgáltatás vehető igénybe. Itt arra is választ kaphatunk, hogy miért is jó belefeküdni egy kád széndioxiddal dúsított vízbe. Nos, ahogy a szódavíz esetében érezzük, hogy a buborékok kellemesen csípik a torkunkat és az orrunkat, ugyanezt érezhetjük a bőrünkön a szénsavfürdőben. Ezek az apró csipkedések kitágítják a felszíni ereket, megpezsdítik a vérkeringést és javítják az anyagcserét. Mindezek hatására javul a szív működése, normalizálódik a pulzusszám, csökken a vérnyomás. A szénsavfürdőt éppen ezért előszeretettel ajánlják szív- és érrendszeri problémákra, magas vérnyomásra, de jótékonyan hat a különféle reumatikus bántalmakra és csontritkulásra.

2012 februárjától havi rendszerességgel hangfürdő-terápián is részt lehet venni a megújuló Fürdőházban. Hogy ez meg mi fán terem? A hangtálak csodálatos hangja eredeti ősbizalmat közvetít felénk, ezáltal rövid idő alatt kialakul a mély ellazultság állapota, az alfa állapot. Éber állapotban egy felnőtt agya 20 elektromos impulzust produkál (béta agyhullám). Amikor mélyebben ellazulunk vagy felszínesen alszunk, agyunk lassabban, 7-14 HZ frekvencián pulzál (ez az Alfa agyhullám). Ennél lassúbb agyhullám frekvenciák is léteznek (théta és delta), amelyek mély alváskor jelentkeznek. Számos tudományos vizsgálat alátámasztja, hogy az alfa agyhullám befelé irányuló mentális működéssel, nyugalommal és ellazultsággal kapcsolódik össze. Ez az alfa agyhullám aktivitás egyúttal az inspirációval, a kreativitással, gyorsabb gyógyulással, hatékonyabb tanulással és erősebb koncentráltsággal is összefügg. A hangfürdő-terápia segíti az elengedést, vagyis helyreállítja eredeti harmóniánkat. Kifejezetten hatásos emocionális feszültség, szorongás és stressz oldására.

A hangfürdő-terápia kezeléseinek időpontjai 2012-ben: Február 22; Március 21; Április 25; Május 23; Június 20. Július 18; Augusztus 15; Szeptember12; Október 17; November14; December 12.

Kezdési idő: 20:00 óra, érkezés és hangolódás 18:00 órától