Hajdúszoboszló a felüdülőhely

Hajdúszoboszló az Alföld legismertebb fürdővárosa – fő vonzereje a híres gyógyfürdőből, a strandból, az Aquaparkból és az Aqua-Palace-ból álló fürdőkomplexum. A fürdőkomplexum szolgáltatásaival egész évben felejthetetlen élményt kínál a gyógy- és üdülővendégeknek, családoknak.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Télre ajánljuk

Januári szaunaceremóniák Debrecenben

A debreceni Lycium Hotelben egész januárban megtapasztalható, hogy egy jól felépített szauna program mennyivel több élményt jelent, mint azt gondoltuk a szaunázásról: tematikus, jeges vagy gyümölcsös felöntésekkel, bőrtáplálással és bőrápolással teljes programok következnek.

Programok Adventtől – szilveszterig

Adventi vásárok, Mikulásház és szilveszteri habparty, a híres szoboszlói csergetés és ad hoc csizmafényesítés várható várható decemberben Szolnoktól Debrecenig. Vágjunk is bele!

Sóstó: igazi vidéki pihenés

Sóstó Nyíregyháza belvárosától mindössze 7 kilométerre található pihenőcentrum, ahol strand, élményfürdő, múzeumfalu, óriási tölgyes parkerdő és hazánk – bátran állíthatjuk - legnagyszerűbb állatkertje sokrétű és tartalmas kikapcsolódást rejt.
Tovább
Tovább
Tovább

Gasztronómia Észak-Alföldön

Disznóvágás, szeretlek!

Azt kevésbé sajnálom, hogy napjainkban egyre kevesebb falusi háznál tartanak disznóvágást (egyáltalán disznót), de azt egyre jobban fájlalom, hogy gyerekkorom egyik legszebb ünnepi eseménye ma már a mi családunknál sem szokás, így csak az emlékeimben él e családi ünnepnap megannyi felemelő élménye.

Észak-Alföld kiemelt értékei

Túl sok közös dolog nincs a balmazújvárosi pásztorkalapban és a panyolai elixírben, de kettő bizonyára. Az egyik, hogy a maga nemében mindkét termék egyedi és kiváló minőségű. A másik, hogy mindkettő az Észak-alföldi régióhoz köthető.

Szatmár-Beregi Szilvaút

Szilva micsoda? "Nemtudom". És jó a válasz! Így hívják ugyanis azt a szilvafajtát, ami csak ezen a vidéken terem. De nem csak a szilva e táj egyedi értéke, hanem a természet szépsége, a kultúra változatos megjelenése és az emberek vendégszeretete is.
Tovább
Tovább
Tovább