Tour de Velencei-tó

Május érkezésével a kerékpáros túrák szezonja is megkezdődik. A május 17-18- án megrendezendő Tour de Velencei-tó kiváló lehetőség a formába lendüléshez családok és barátok számára is. A programok közül a vasárnap megrendezendő 30 km-es, ingyenes Velencei-tavi körtúra hazánk talán legnépszerűbb családi kerékpáros túrájává vált.

A hangulatos Velencei-tó környéke lassan, de biztosan a hazai kerékpáros sport fellegvárává válik. A tavat körülölelő bicikliút színvonalas és élménydús sportlehetőséget biztosít kezdőknek, amatőr és profi versenyzőknek, illetve szabadidejüket aktív tevékenységgel eltöltő családoknak egyaránt. A tó és környékének bája sokakat magával ragad, ráadásul nemrég elkészült a tó déli partján vezető 12 km hosszú, európai színvonalú kerékpárút Dinnyés és Velence között, amely valóban élménnyé teszi a bringázást a tóparton.

A Velencei-tó kör útvonala térképen >>

A 2014. május 17-18-án zajló Tour de Velencei-tó kerékpáros rendezvényen mind a hétvégi biciklisek, mind pedig a profi kerékpárosok megtalálhatják a nekik szóló versenytávot és programot, a hétvége folyamán pedig két keréken is felfedezhetik hazánk egyik legszebb tavának vidékét.

TIPP! Madárdal tanösvény a Dinnyési fertőn

A teljesítményorientált országúti kerékpározást kedvelőket versenyek várják: ők május 17-én, szombaton a CUBE Velencei-tó Maraton 130 km-es távját vagy a Shimano Velencei-tó Mini Maraton 55 km-es távját tekerhetik végig. Azok számára, akik terepen szeretnének tekerni, a CUBE Velencei-tó MTB Maraton 35 és 64 km-es távjai lehetnek ideális választások. A nevezési csomagok - többek között - tartalmazzák a rajtszámot, útvonalbiztosítást, frissítőpontokat és a célban egyszeri étkezést.

A rendezvényről további információk, valamint a kedvezményes online előnevezés itt érhető el.

A május 18-án (vasárnap) a Drótszamár Kempingből induló 29,3 kilométer hosszú, 30 méter szintkülönbséget jelentő ingyenes Shimano Velencei-tó Családi Túra teljesíthető minden érdeklődő, akár családok vagy baráti társaságok számára is, persze csak akkor, ha nem akarják a picit hosszabb távot végig tekerni, a profi versenyzők tempójában. Akiknek a 30 km kevés és mégsem versenyezni szeretnének, de egy kicsit jobban megismernék a tó környékét, azok válasszák a 60 km-es Vadkacsa Kerékpáros Túrát, melynek célja a térség kerékpáros turizmusának fellendítése, továbbá a helyi természeti és kulturális értékek bemutatása.

Kerékpártúra-ajánlatunk a Velencei-tó körül >>

További aktív lehetőségek a Velencei-tónál >>