Természeti hungarikumaink

Puszta, ősláp, mesterséges tó, völgyek, erdők különös vidékére kalauzoljuk olvasóinkat, melyek nem csak számunkra különlegesek: többségük a Világörökség része és védett terület. Saját gyűjtésünk következik.

Amikor hungarikumokról beszélünk, elsősorban hazánk gasztronómiai kínálatának egyedi termékeire, élelmiszerekre gondolunk leggyakrabban, de hungarikumnak tekinthetőek nemzeti örökségünk kulturális, gasztronómiai, vallási és néprajzi értékei, szellemi alkotásaink, épített és természeti kincseink is. Nemzeti értéktárunkból szemezgetve mi most egy szubjektív, turisztikai szempontú gyűjteményt állítottunk össze, amelyben számos európai, sőt világviszonylatban is egyedülálló, szépsége vagy különlegessége miatt kiemelkedő magyarországi helyszínt – azaz „természeti hungarikumainkat" – gyűjtöttük csokorba.
A helyszínek mindegyike kiváló túracélpont is egyben, ahol a „klasszikus látnivalók" megtekintésén túl érdemes túrabakancsot húzva, biciklire pattanva, kisvasúton ülve vagy akár végigevezve is bejárni a vidéket!
Kerekedjen fel és ismerje meg Magyarország ismert és kevésbé ismert csodákat rejtő vidékeit, egyedülálló természeti látnivalóit!