Októberi kerékpáros hírmondó

Országosan több fejlesztés indult, új utakat adtak át a bringásoknak, míg valahol a biztonságos tárolást oldották meg szakszerűen. Porondon: Kaposvár, Tatabánya, Debrecen, Nyíregyháza és környéke, valamint Budapest.

Balesetmentesen Tatabánya és Vértesszőlős között – október 30.
Átadták kedden a Tatabánya és Vértesszőlős közötti, kétkilométeres kerékpárutat, amely az 1-es út mellett haladva biztosít balesetmentes közlekedést. A két település közötti kerékpárút egy átkötő szakasszal csatlakozik majd a várhatóan 2013-ban elkészülő Tata-Vértesszőlős-Tatabánya kerékpárúthoz, amely az Által-ér töltésén haladva része lesz az EuroVelo 6-os számú útvonalnak.

Budapest: teljes hálózat a Rákos-patak mentén – október 26.
Együttműködnek a Rákos-patak menti önkormányzatok, hogy a Duna vonalától a Gödöllői-dombságig kiépülhessen a turisztikai elemekkel összekapcsolt kerékpárút.
A városüzemeltetési főpolgármester-helyettes szerint a kelet-nyugat irányú zöldfolyosó hatalmas adottsága Budapestnek, amit ki kell használni. A fejlesztéshez a Budapesti Közlekedési Központ  szakmai segítséget ajánlott az ökoturisztikai projekt megvalósításához, az általuk készített koncepció jó kiindulási alap lehet. A beruházás tervei 2014-re készülhetnek el, míg a megvalósítást 2016-ra tervezik.

Biztonságosabb utakon Kaposvár belvárosában – október 17.
Hét kilométernyi utat jelölnek ki a kerékpárosoknak Kaposvár belvárosában. A fejlesztés nem új bicikliút kiépítését jelenti, hanem azt, hogy az eddig csak autósok által használt útvonalakon a kerékpárosoknak védett sávokat jelölnek ki, illetve az autósokat a kerékpáros-forgalomra figyelmeztető jeleket festenek fel. Erre megfelelő jelzésekkel, táblákkal figyelmeztetik majd a gépjárművezetőket – hangsúlyozta Kaposvár polgármeste.
Jó hír: a kivitelezés már elkezdődött, a tervek szerint egy hónap múlva elkészülnek a felfestésekkel és a 4 csomópont  átalakításával, továbbá 200 biciklitárolót helyeznek el a város különböző pontjain.

Budapest: 2,8 km-t és 16 tárolót adtak át Bécsi úton - október 11.
A III. kerületben 2.800 méternyi kerékpárutat és a nyomvonalon 16 kerékpártárolót adtak át, amelyekben 160 kerékpárt lehet elhelyezni. Óbudán a kerékpárút a Bécsi út és a Vörösvári út torkolatában ér véget, és csatlakozik a Duna-parti Eurovelo úthoz is.

Nyírbátortól Nyírmeggyesig: 11 km új út épül – október 11.
Jövőre épít több települést összekötő kerékpárutat Nyírmeggyes és Nyírbátor között négy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei érintett település. A hodászi, a nyírbátori, a nyírcsászári és a nyírmeggyesi önkormányzat közösen pályázott és nyert támogatást a 2013-ban induló, és még ebben az évben a forgalomnak megnyíló beruházásra. A Nyírmeggyes-Nyírbátor közötti útrész mellett ugyancsak előrehaladott a Nyírbogát-Nyírbátor és a Nyírmeggyes-Mátészalka közötti kerékpárút megvalósítása is.

A Debrecen és Fehérgyarmat közötti kerékpárút létrehozásától az idegenforgalom fellendülését is várják a térség önkormányzatai, mivel a tervezett útvonal mentén sok kirándulóhely található a Hajdúságban, a Nyírségben és Szatmárban.

Folyamatos fejlesztések Debrecenben – október 8.
Újabb két kilométeres szakasszal bővült Debrecen kerékpárút-hálózata. A Böszörményi út menti utat, amely a józsai kerékpárutat köti össze az újkerti lakótelep kerékpárútjával, s azon keresztül a belvárossal. Ezzel a beruházással 30 kilométeresre nőtt a kerékpárút-hálózat hossza a városban, sőt már készül egy újabb útszakasz, amely a tócóskerti lakótelepet köti majd össze a belvárossal.

Nyíregyházán a gát töltése békeidőben kerékpárút lesz – október 3.
Befejező szakaszánál tart a Tisza beregi, Vásárosnamény és Lónya közötti szakaszának töltésfejlesztése. A gátkoronán kialakított szilárd burkolat, az aszfaltozott töltéstető "békeidőben" kerékpárútként funkcionál majd. Vásárosnaménynál pedig az új Tisza-hídon decemberben indulhat meg a forgalom.

High-tech tároló Budaörsön – október 3.
Ingyen használhatják a budaörsiek a most elkészült kártyás kerékpártárolót.   
A nyolcszögletű, éjszaka kivilágított tároló ajtaja mágneskártyával nyílik, majd egy speciális villanymotor úgy fordítja el az építményt, hogy a biciklitulajdonos a nyolc, háromszög alakú férőhely soron következő üres részébe kényelmesen becsúsztathassa járművét. Teltház esetén további nyolc bicikli helyezhető el az építmény falai mentén.
A videokontroll alatt álló, mikroprocesszor vezérelte tároló használatához szükséges ingyenes mágneskártyát a helyi lakosok postán kapják meg, mások 2013-tól valószínűleg minimális díjért juthatnak hozzá.

(Forrás -  MTI)