Hárs-hegyi tanösvény az egészséges szív- és érrendszerért

A budapesti Szent Ferenc Kórház „Út az egészséghez" programjában új „kardio" tanösvényt adtak át a Pilisi Parkerdőben. A szív jelzéssel ellátott tanösvény nemcsak a szív- és érrendszeri betegséggel és magasvérnyomás-betegséggel élők, valamint cukorbetegek számára jelent természetes kiegészítő terápiát, de az egészséges szervezetre is kitűnő megelőző hatással bír.

A 10 legjobb vízi járgány 2015-ben

A legmókásabbtól a legkomolyabb felkészülést igénylő mutatványig összegyűjtöttünk 10 olyan vízi alkalmatosságot, ami biztosan örömet fog okozni mindenkinek idén nyáron. Legyen az egy régi klasszikus felfrissítése vagy valami tényleg letaglózó ötlet.
Bővebben

Nagy vízitúra ajánló

Összegyűjtöttük, hol, hogyan és milyen felkészültséggel érdemes vízitúrára indulni Magyarországon. Sorra vesszük a túrázásra (általában kajak-kenuzásra) alkalmas tavainkat, folyóinkat és beszámolunk a különlegességekről is, mint amilyen a Hévízi-patak.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Bringázz és gyalogolj!

10 kötelező hazai állatkert

Lehet egzotikus, lehet apró és nyolclábú, lehet az ügyeletes főcukiság, a hazai állatkertekben és vadasparkokban sok fajta állattal találkozhatunk a klasszikus kifutós és nagyobb, akár szafaris rendszerben is. Sok esetben zseniális megoldásokkal vagy a fajtamegóvás érdekében tett hihetetlen erőfeszítéssel is gyarapítja a legjobb 10 hazai állatkert az állatok látható világát. Lássuk ezeket!

Így bringázzunk az erdőben!

Ha szigorúak akarunk lenni, két legális épített pályát találunk Magyarországon, de ez ne vegye el a kedvünket attól, hogy letérjünk a betonutakról és bekanyarodjunk a jó levegőjű, árnyas erdőbe. Hiszen ezt már egyébként is legálisan megtehetjük a kijelölt útvonalakon, és most azt is elmondjuk, hol vannak ezek közül a legjobb helyek.

5 tókerülő bringatúra vasárnapra

Május nem csak a tavasz, de a kerékpártúrák, kerékpáros rendezvények robbanási pontja is, hiszen nincs is jobb elfoglaltság ilyenkor, mint a szabadba kimozdulni, világot látni a virágba borult fákkal övezett hazai (kerékpár)utakon. Öt tópartot érintő egy-egy napos kerékpáros túratippeket állítottunk össze a Balaton, a Velencei-tó, a Fertő, a Tisza-tó és az Orfűi-tórendszer körül.
Tovább
Tovább
Tovább