Aktív programok május-júniusra

A nyár közeledtével minden hétvégére találhatunk magunknak aktív elfoglaltságot: országszerte jobbnál jobb futóversenyek, kerékpáros hétvégék várják a sportbarátokat, aki pedig a teljesítmény helyett inkább kirándulásra vágyik, az sem fog csalódni: a nagy tavaink körüli vezetett kerékpáros túrák mellett például igazi különlegességet jelent a nemzeti parkokon átvezető hegyvidéki bicajtúra a Bükkben.
Bővebben

Nagy Tavaszi Kültéri Programajánló

Elbúcsúztattuk a telet, ki busójárással, ki tikverőzéssel, megjött a tavasz, lehet tervezgetni a kültéri programokat jó idő esetére. Összegyűjtöttük azokat a túrákat, élményeket, helyeket, amik idén márciusban-áprilisban a legnépszerűbbek lesznek.
Bővebben

Kékvándor: a fényképész és a Kéktúra

Generációk meghatározó emléke volt Rockenbauer Pál híres sorozata, az Országos Kéktúra útvonalát bemutató Másfélmillió lépés Magyarországon. Burger Barna tizenévesen látta a sorozatot, és annyira élénken éltek benne az emlékek, hogy az elmúlt években végül sikerült is bejárnia a több mint 1100 kilométeres útvonalat. A túrát természetesen végigfényképezte, és ebből született meg legújabb albuma, a Kékvándor.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Bringázz és gyalogolj!

10 kötelező hazai állatkert

Lehet egzotikus, lehet apró és nyolclábú, lehet az ügyeletes főcukiság, a hazai állatkertekben és vadasparkokban sok fajta állattal találkozhatunk a klasszikus kifutós és nagyobb, akár szafaris rendszerben is. Sok esetben zseniális megoldásokkal vagy a fajtamegóvás érdekében tett hihetetlen erőfeszítéssel is gyarapítja a legjobb 10 hazai állatkert az állatok látható világát. Lássuk ezeket!

Így bringázzunk az erdőben!

Ha szigorúak akarunk lenni, két legális épített pályát találunk Magyarországon, de ez ne vegye el a kedvünket attól, hogy letérjünk a betonutakról és bekanyarodjunk a jó levegőjű, árnyas erdőbe. Hiszen ezt már egyébként is legálisan megtehetjük a kijelölt útvonalakon, és most azt is elmondjuk, hol vannak ezek közül a legjobb helyek.

5 tókerülő bringatúra vasárnapra

Május nem csak a tavasz, de a kerékpártúrák, kerékpáros rendezvények robbanási pontja is, hiszen nincs is jobb elfoglaltság ilyenkor, mint a szabadba kimozdulni, világot látni a virágba borult fákkal övezett hazai (kerékpár)utakon. Öt tópartot érintő egy-egy napos kerékpáros túratippeket állítottunk össze a Balaton, a Velencei-tó, a Fertő, a Tisza-tó és az Orfűi-tórendszer körül.
Tovább
Tovább
Tovább