Kedvességek a Turizmus Világnapján
Mosolygós, vidám arcok, lelkes résztvevők, elégedett vendégek: erről szól a Turizmus Világnapja, szeptember 27-e. A vendégek elégedettsége olyan figyelmességeken is múlik, mint a vendégbarát viselkedés vagy egy egyszerű mosoly. Tisza-tónál a szolgáltatók a következő kedvességeket ajánlják fel ezen a napon vendégeiknek.

Nimród**** Bioszálloda és Bioétterem, Karcag
Turizmus Világnapján, szeptember 27-én egy üdvözlő itallal kedveskednek vendégeik részére

Hableány Hotel Tiszafüred
A Hableány Hotel szeptember utolsó hétvégéjén (szept. 27-29. között) 2 éjszakára érkező vendégei számára a Szálloda egy welcome drink-kel, továbbá egy belépővel kedveskedik a Tiszavirág ártéri sétaútra, amelynek 1500 m hosszú tanösvénye a tiszavirág (kérész) életét , fejlődési fázisait és a Tisza-tó élővilágát mutatja be. A Hableány Hotel ezen felül egy csodálatos, éjféli fürdőzésre hívja meg vendégeit, amihez a pezsgőt szintén a Szálloda biztosítja.
A  Hableány Hotel közvetlenül a Tisza partján, természetes környezetben helyezkedik el. Újonnan kialakított fürdőrész, melegvízű medencék, gőzkabin, szauna biztosítja vendégeink szórakozását. A helyi specialitásokon és hagyományos ételeken kívül folyami halakból készült halételeket kínálunk.

Thermál Hotel Szivek***+, Berekfürdő
Ezen a napon ajándék itallal kedveskednek vendégeik részére. Továbbá szeptember 27-én a hotel bowling pályáját használó vendégeik plusz fél órát kapnak ajándékba. Szeptember 27-29. között szállóvendégeink 1 óra kerékpárbérlés esetén az adott napra korlátlan kerékpárhasználatot kapnak ajándékba.

Hortobágyi Nemzeti Park - Nyugati Fogadó
Szeptember 27-én egy üdvözlő itallal kedveskednek vendégeik részére.

Megbékélés Háza, Berekfürdő
Szeptember 27-29. között  a szállóvendégeiknek 1 óra ajándék  kerékpárhasználatot biztosít.

Fűzfa Pihenőpark, Poroszló 
Turizmus Világnapján, szeptember 27-én az itt tartózkodó, aznap érkező vagy elutazó szálló vendégeket egy üdvözlő italra vendégül látják, valamint a szállóvendégeik részére szeptember 27-30. között egy teljes napi horgászati lehetőséget biztosítanak a saját tavukon. Azon szállóvendégeiknek pedig, akik kerékpárt bérelnek szeptember 27-29. közötti hétvége bármely napján +1 óra kerékpárhasználatot ajándékoznak.

Csicsman Kikötő, Poroszló
Szeptember 27-én, a Turizmus Világnapján a kerékpárt bérlő vendégeik +1 óra kerékpárhasználatot kapnak ajándékba.

Ezüst Horgony Hotel és Étterem, Kisköre
Ezen a napon ajándék itallal kedveskednek vendégeik részére, továbbá a szállóvendégek részére minimum 1 óra kerékpárbérlés esetén +1 óra kerékpárhasználatot adunk ajándékba.

Tisza-tavi Ökocentrum, Poroszló
Egy teljes csomaggal készül a Turizmus Világnapjára, mely még éppen a kidolgozás utolsó fázisában áll! Amint összeállt a teljes csomag (jövő héten: hétfő-kedd), küldjük arról is az információkat.

Eurostrand Kemping és Ifjúsági Tábor, Sarud
A Turizmus Világnapja alkalmából, szeptember 27-29. kerékpárt, kenut és vízibiciklit bérlő szállóvendégek +1 óra használatot kapnak ajándékba az itt tartózkodásuk alatt egy alkalommal.

Gulyás Vendégház és Lovastanya, Tiszafüred-Örvény
Szállóvendégeiket egy óra ajándék sétakocsikázással lepik meg a Turizmus Világnapja alkalmából; szeptember 27-29. között, a vendég által választott napon.

Kormorán Kikötő és Vendégházak, Tiszafüred-Örvény
Szeptember 27-29. között a Kormorán Vendégházakban megszálló és kerékpárt bérlő vendégek részére egy adott napon +1 óra kerékpár-használatot adnak ajándékba. A kikötőt felkereső vendégeknek (nem csak szállóvendégeknek) pedig csónaktúra esetén +1 órát adnak ajándékba.

Nádas Panzió és Pihenőpark, Tiszafüred
Ezen a hétvégén szállóvendégeik egy teljes napon át szabadon használhatják a szálloda kerékpárjait. Ezenfelül egyszeri szaunahasználattal ajándékozzák meg látogatóikat, akik a minigolf pályát itt tartózkodásuk alatt korlátlanul vehetik igénybe.

Pintér Tanya, Erdőtelek
Szállóvendégeik szeptember 27-29. között egy alkalommal 1 óra kerékpárhasználatot kapnak ajándékba, valamint pincelátogatásra invitálják őket saját borospincéjükbe – egy kis borkóstolásra, a Turizmus Világnapját ünnepelve.

Szabics Kikötő és Szabadidőpart, Tiszafüred-Örvény
Szeptember 27-én 10 és 16 óra között a Tiszavirág Ártéri Sétaút szabadon nyitva áll az érdeklődők előtt. Továbbá szeptember 28-án és 29-én, mindenki, aki a Tiszavirág Ártéri Sétaútra látogat, vagy csónaktúrát vesz igénybe, vendégük egy 1,5 literes ízesített ásványvízre a kikötő Mohár Csárdájában.

Termál Kemping, Tiszaújváros
Vendégeik részére 1 óra ajándék kerékpározási lehetőséget biztosítanak szeptember 27-29. között, valamint szeptember 27-én a kemping apartman házaiban megszálló vendégeiket egy könnyű vacsorára látják vendégül a Hotel Termál éttermében.

Tisza Balneum Hotel ****, Tiszafüred
Egy óra kerékpár- vagy kenubérlés esetén szállóvendégeik + 1 órát ajándékba kapnak szeptember 27-29. között, az általuk választott napon.
Külsős vendégek részére pedig szeptember 28-29-én kedvezményt adnak a Balneum SPA részlegének egész napos belépőjének árából.

Tündérrózsa Kikötő, Sarud
A Turizmus Világnapja alkalmából; szeptember 27-29. között vendégeik félnapos kerékpárbérlés díja mellett további fél napra megkapják a kerékpárt, azaz egész napra biztosítják számukra a kerékpárhasználatot az adott napon.

Tisza-tavi Ökocentrum
A Tisza-tavi Ökocentrum a Turizmus Világnapján megkülönböztetett figyelemmel várja látogatóit. Ezen a napon, szeptember 27-én, minden vendég garantált 1,5-2 órás idegenvezetésben részesülhet a Látogatóközpont épületén belül és  kedvező  időjárás esetén külső idegenvezetést is tartanak a 10 hektáros park területén. Mindemellett meglepetés ajándékokkal is kedveskednek és a látogatók egy igen látványos "Ember a vízben" búvármerülést is megtekinthetnek. Ezenfelül a Víz kapcsán az Ökocentrum partnereként; a Tisza-tavi Hajózási Kft. egy 20 perces kishajós túrára látja vendégül az Ökocentrum "Vízi Sétány" és "Mindent bele!" csomagot vásárló egyéni vendégeit ezen a napon.