Megnyitott a Tisza-tó

Egy hónappal megelőzve a megszokott ritmust már most nyári vízszinttel várja a vendégeket a Tisza-tó. A Kiskörei Víztározót az éves ütemezés szerint minden év májusában töltik fel a Tisza vizével. 2014-ben a kedvező időjárásnak köszönhetően már egy hónappal korábban élvezhetjük a magasabb, nyári vízszintet.

 Idén négy héttel korábban érkezhetnek a kirándulók a Tisza-tó 15 kikötőjébe, túrázhatnak a Tisza-tavi Madárrezervátumban, és érhetik el a szigeteken található programokat.

A turisztikai szakemberek pozitív várakozásokkal tekintenek a szezon elé, az első hónapok adatai rendkívül biztatóak. A következő hónapok az ünnepek jegyében telnek: április 27-én 2. születésnapját ünnepli Európa legnagyobb édesvizű akváriuma, a Tisza-tavi Ökocentrum. A jeles napon állatjelmezben várják a vendégeket az ünnepségre. Május 10-14. között zajlik a Tisza-tó Napja eseménysorozat, amikor a szezonnyitás jegyében Tour de Tisza-tó kerékpáros versenyt és családi túrát, lakossági váltófutást, konferenciákat, horgászversenyt, valamint az országból több mint 250 csapatnak KI MIT TUD? versenyt szerveznek a térséget irányító szakmai szervezetek.

Magyarország legnagyobb kalandparkja Tiszafüreden május 1-én a kalandpark új sztorival és új animált programokkal  nyitja meg kapuit. Mottója: elveszett kincsek nyomában a vadregényes díszletben, a természet ölelésében.